Rybářský rozcestník

Zavináče ze sleďů

Jedna z variant na chutné zavináče naložené v sladkokyselém nálevu.

1 náročnost
45 minut
+ týden uležení  
Zavináče ze sleďů se zelím
  • 8 ks sleďů
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 ks kyselé okurky
  • 1-2 ks cibule
  • 200 g kysaného zelí
  • 300 ml octa
  • 200 ml vody
  • několik kuliček černého pepře
  • kopr
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. K varu přivedeme vodu s octem, pepřem, bobkovým listem, lžičkou cukru a lžičkou soli, vše krátce povaříme, pak nálev necháme vychladnout
    2. Sledě omyjeme, očistíme, odřízneme hlavy, ryby zbavíme vnitřností, nakonec je vykostíme, opláchneme a necháme důkladně okapat
    3. Cibuli očistíme a nakrájíme ji na plátky, papriku a okurky nakrájíme na proužky
    4. Sledě položíme kůží dolů, osolíme je, rozdělíme na ně kysané zelí, cibuli, okurky a papriku, rybí filet svineme a zajistíme párátky
    5. Zavináče naskládáme do sklenice a zalijeme vychladlým nálevem
    6. Nakonec přidáme do sklenice snítky kopru a v lednici necháme nejméně 7 dní odležet.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím