Jedna z variant na chutné zavináče naložené v sladkokyselém nálevu.
1. K varu přivedeme vodu s octem, pepřem, bobkovým listem, lžičkou cukru a lžičkou soli, vše krátce povaříme, pak nálev necháme vychladnout
2. Sledě omyjeme, očistíme, odřízneme hlavy, ryby zbavíme vnitřností, nakonec je vykostíme, opláchneme a necháme důkladně okapat
3. Cibuli očistíme a nakrájíme ji na plátky, papriku a okurky nakrájíme na proužky
4. Sledě položíme kůží dolů, osolíme je, rozdělíme na ně kysané zelí, cibuli, okurky a papriku, rybí filet svineme a zajistíme párátky
5. Zavináče naskládáme do sklenice a zalijeme vychladlým nálevem
6. Nakonec přidáme do sklenice snítky kopru a v lednici necháme nejméně 7 dní odležet.