Rybářský rozcestník

Zavináče ze sleďů

Jedna z variant na chutné zavináče naložené v sladkokyselém nálevu.

1 náročnost
45 minut
+ týden uležení  
Zavináče ze sleďů se zelím
  • 8 ks sleďů
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 ks kyselé okurky
  • 1-2 ks cibule
  • 200 g kysaného zelí
  • 300 ml octa
  • 200 ml vody
  • několik kuliček černého pepře
  • kopr
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. K varu přivedeme vodu s octem, pepřem, bobkovým listem, lžičkou cukru a lžičkou soli, vše krátce povaříme, pak nálev necháme vychladnout
    2. Sledě omyjeme, očistíme, odřízneme hlavy, ryby zbavíme vnitřností, nakonec je vykostíme, opláchneme a necháme důkladně okapat
    3. Cibuli očistíme a nakrájíme ji na plátky, papriku a okurky nakrájíme na proužky
    4. Sledě položíme kůží dolů, osolíme je, rozdělíme na ně kysané zelí, cibuli, okurky a papriku, rybí filet svineme a zajistíme párátky
    5. Zavináče naskládáme do sklenice a zalijeme vychladlým nálevem
    6. Nakonec přidáme do sklenice snítky kopru a v lednici necháme nejméně 7 dní odležet.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.