Rybářský rozcestník

Zavináče ze sleďů

Jedna z variant na chutné zavináče naložené v sladkokyselém nálevu.

1 náročnost
45 minut
+ týden uležení  
Zavináče ze sleďů se zelím
  • 8 ks sleďů
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 ks kyselé okurky
  • 1-2 ks cibule
  • 200 g kysaného zelí
  • 300 ml octa
  • 200 ml vody
  • několik kuliček černého pepře
  • kopr
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. K varu přivedeme vodu s octem, pepřem, bobkovým listem, lžičkou cukru a lžičkou soli, vše krátce povaříme, pak nálev necháme vychladnout
    2. Sledě omyjeme, očistíme, odřízneme hlavy, ryby zbavíme vnitřností, nakonec je vykostíme, opláchneme a necháme důkladně okapat
    3. Cibuli očistíme a nakrájíme ji na plátky, papriku a okurky nakrájíme na proužky
    4. Sledě položíme kůží dolů, osolíme je, rozdělíme na ně kysané zelí, cibuli, okurky a papriku, rybí filet svineme a zajistíme párátky
    5. Zavináče naskládáme do sklenice a zalijeme vychladlým nálevem
    6. Nakonec přidáme do sklenice snítky kopru a v lednici necháme nejméně 7 dní odležet.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím