Rybářský rozcestník

Zavináče ze sleďů

Jedna z variant na chutné zavináče naložené v sladkokyselém nálevu.

1 náročnost
45 minut
+ týden uležení  
Zavináče ze sleďů se zelím
  • 8 ks sleďů
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 ks kyselé okurky
  • 1-2 ks cibule
  • 200 g kysaného zelí
  • 300 ml octa
  • 200 ml vody
  • několik kuliček černého pepře
  • kopr
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. K varu přivedeme vodu s octem, pepřem, bobkovým listem, lžičkou cukru a lžičkou soli, vše krátce povaříme, pak nálev necháme vychladnout
    2. Sledě omyjeme, očistíme, odřízneme hlavy, ryby zbavíme vnitřností, nakonec je vykostíme, opláchneme a necháme důkladně okapat
    3. Cibuli očistíme a nakrájíme ji na plátky, papriku a okurky nakrájíme na proužky
    4. Sledě položíme kůží dolů, osolíme je, rozdělíme na ně kysané zelí, cibuli, okurky a papriku, rybí filet svineme a zajistíme párátky
    5. Zavináče naskládáme do sklenice a zalijeme vychladlým nálevem
    6. Nakonec přidáme do sklenice snítky kopru a v lednici necháme nejméně 7 dní odležet.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….