Rybářský rozcestník

Restované pikantní krevety s čerstvou mrkví a bagetkou

Na pánvi, na dobře rozpáleném oleji ochuceným česnekem, opečené krevety, ochucené solí, pepřem, citronovou šťávou, koriandrem, petrželkou a rybí omáčkou, servírované s citronem, nastrouhanou mrkví a čerstvou bagetou.

1 náročnost
25 minut
Restované pikantní krevety s čerstvou mrkví a bagetkou
  • Ingredience (pro 2 osoby):
  • 500 g čerstvých obřích krevet
  • 4 ks stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
  • 1 ks světlá bageta nakrájené na plátky
  • 1 ks citron
  • 1/2 ks velké mrkve nastrouhané na tenké nudličky
  • 1 hrst čerstvé zelené petrželky
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 6 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • špetka pepře
  • špetka soli
  • Příprava

    1. Krevety dáme do velkého síta, propláchneme je pod studenou tekoucí vodou a necháme dobře odkapat
    2. Mezitím si na pánvi rozpálíme olivový olej, dáme na něj restovat na jemné plátky pokrájený česnek, jakmile jsou plátky česneku orestované jemně dozlatova, přidáme k nim všechny (neoloupané) krevety
    3. Krevety s česnekem na oleji promícháme, posolíme, opepříme, takto obě suroviny restujeme přibližně 7 minut
    4. Zasypeme je jemně pokrájenou zelenou petrželkou, koriandrem, přilijeme 4 lžíce rybí omáčky, zakápneme šťávou z půlky citronu a restujeme ještě dalších 8 minut za občasného promíchávání
    5. Jakmile se vůně všech ingrediencí spojí a ve vzduchu je cítit libá vůně a krevety jsou krásně zlatavé, pak nadešel čas, vychutnat si toto úžasné jídlo
    6. Vše ještě jednou zlehka promícháme a naservírujeme spolu s citronem a čerstvou mrkví nastrouhanou na tenoučké nudličky na velký talíř.

    Poznámka

    Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….