2 náročnost
45 minut
+ minimálně 4 dny rozležení
500 g mlíčí
150 g sterilovaných kozích rohů
150 g sterilovaných žampionů (plátky)
150 g cibule
4 lžíce oleje
1 lžíce nasekané petrželky
lák z kozích rohů (podle chuti)
citronová šťáva
pepř
sůl
Příprava
- Očištěné mlíčí zalijeme 0,5 l vody, přidáme kávovou lžičku soli, 1 lžíci citronové šťávy, uvaříme do měkka.
- Vodu slijeme, mlíčí propláchneme, necháme okapat.
- V míse promícháme nakrájené mlíčí s proužky cibule, plátky žampionů, kousky kozích rohů, lžící petrželky. Ochutíme olejem, solí, pepřem, podle chuti nalijeme lák z feferonek, promícháme a necháme v lednici minimálně 4 dny rozležet.
- Podáváme s chlebem či jiným vhodným pečivem a chlazeným pivem.
Doporučení
Máme-li i jikry, můžeme je rovněž přidat k mlíčí a to povařené ve slané vodě, stažené z blanky a propláchnuté. Nebo uvařené jikry promícháme samotné s uvedenými surovinami.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek