Rybářský rozcestník

Předkrm ze sleďů (Форшмак праздничный из сельди)

Recept z ruské kuchyně na studený předkrm ze sleďů, zakysané smetany, strouhanky, másla, housek…

2 náročnost
45 minut
předkrmpředkrm
  • 400-500 g sleďů
  • 5 ks housek
  • 1 ks cibule
  • 1 dl zakysané smetany
  • strouhanka
  • máslo
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané ryby zbavíme hlav, ocasů, odstraníme páteř s kostmi.
    2. Housky nakrájíme na kostky, zalijeme smetanou.
    3. Rybí maso umeleme společně s vymačkanou houskou.
    4. Na oleji na pánvi osmažíme cibuli, přidáme k rybí směsi, vše promícháme, ochutíme solí, pepřem.
    5. Ohnivzdorné misky vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme směsí.
    6. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C tak 20 minut. Upečenou rybí směs vyklopíme na talíř, podáváme se zeleninou a pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….