Rybářský rozcestník

Krevetové kari

Krevety servírované s pikantní omáčkou z cibule, chilli papričky, kokosového mléka, kari pasty a dalších ingrediencí.

1 náročnost
30 minut
  • 350 g krevet
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce rajčatového pyré
  • 2 ks stroužků česneku
  • 1 ks zelená chilli paprička
  • 1 ks cibule
  • čerstvý koriandr na ozdobu
  • Příprava

    1. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, oloupané, na tenké plátky nakrájené stroužky česneku, polovinu očištěné, na proužky nakrájené chilli papričky a za občasného promíchání 5 minut opékáme
    2. Pak přidáme kari pastu a za další minutu i rajčatové pyré, zeleninový vývar, kokosové mléko a necháme 10 minut probublávat
    3. Nakonec přidáme krevety, vaříme 3 minuty, zasypeme zbylou chilli papričkou, čerstvým koriandrem a podáváme.

    Doporučení

    Podáváme s rýží.

    Nejčtenější články

    5 základních rybářských uzlů, které by měl znát každý rybář

    Ano, je to tak. Každý rybář by měl umět pár základních rybářských uzlů, které mu umožní si uvázat potřebné montáže a návazce. Bez znalostí alespoň několika málo uzlů to prostě nejde, stát se samostatným rybářem a to i přes to, že na rybářském trhu se objevuje čím dál více rybářských návazců navázaných přímo od jednotlivých výrobců. Montáže si nakonec rybář většinou musí umět navázat sám.

    Ryba v české kuchyni – 6. díl

    Zhruba před 150 lety bylo možno ulovit na jediné české řece Labi ryby, které se v jiných řekách v Čechách nevyskytovaly. Bylo to dané tím, že Labe v helgolandském zálivu v Německu ústí do Severního moře. Mnoho mořských ryb se dostalo z moře do Labe a proto se zde náhodně lovily, viz minulý díl, lososi. Ale nejen oni! Jsou zaznamenány úlovky například labských jeseterů. Šlo o jesetera obecného – Acipenser sturio, dnes nazýván jeseter velký. Že šlo o mohutné ryby, dokládají kroniky a staré zápisy.

    Kam s úhořem na háčku? Kbelík je ideální!

    Každý, kdo někdy vytáhl úhoře z vody ví, že bojuje i na souši a ne a ne se uklidnit. Pak je moc těžké mu háček vytáhnout z tlamky. A nejen to, necháte-li ho malou chvíli vyset na vlasci, začne se do něj zamotávat, dokáže se tak neuvěřitelně zamotat do vlasce, až se začne často škrtit. Hrozí nejen jeho poškození, ale také brzké uhynutí. Kam tedy s ním těsně po vytažení z vody?