Rybářský rozcestník

Rybí pomazánka s pórkem

Z rybího filé uvařeného v páře, spařených koleček pórku, majonézy, bílého jogurtu, koření a citronové šťávy připravená chutná rybí pomazánka skvělá například servírovaná na opečených toustech.

2 náročnost
40 minut
rybírybírybí
  • 400 g rybího filé
  • 100 g majonézy
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 ks pórek
  • citronová šťáva
  • chilli
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, rozložíme do sítka, přelijeme vařící vodou, necháme okapat.
    2. Rybí filé uvaříme v páře, necháme vychladnout.
    3. V misce filé rozmačkáme vidličkou, přidáme pórek, promícháme.
    4. Ke směsi přidáme majonézu s jogurtem, promícháme, ochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí.

    Doporučení

    Mažeme například na plátky chleba, či veky. Posypeme jemně chilli, ozdobíme proužkem papriky.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….