Rybářský rozcestník

Rybí pomazánka s pórkem

Z rybího filé uvařeného v páře, spařených koleček pórku, majonézy, bílého jogurtu, koření a citronové šťávy připravená chutná rybí pomazánka skvělá například servírovaná na opečených toustech.

2 náročnost
40 minut
rybírybírybí
  • 400 g rybího filé
  • 100 g majonézy
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 ks pórek
  • citronová šťáva
  • chilli
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, rozložíme do sítka, přelijeme vařící vodou, necháme okapat.
    2. Rybí filé uvaříme v páře, necháme vychladnout.
    3. V misce filé rozmačkáme vidličkou, přidáme pórek, promícháme.
    4. Ke směsi přidáme majonézu s jogurtem, promícháme, ochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí.

    Doporučení

    Mažeme například na plátky chleba, či veky. Posypeme jemně chilli, ozdobíme proužkem papriky.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?