Filé z tresky připravené v parním hrnci, podávané s výborně ochucenými slávkami a přelité jemnou omáčkou ze zakysané smetany.
1. Rybu osolíme, opepříme a uvaříme v napařovacím hrnci
2. Na 25 g másla osmažíme najemno nakrájenou šalotku
3. Přidáme bobkový list svázaný s pórkem, tymiánem, řapíkem a petrželovou natí a očištěné slávky
4. Vaříme na prudkém ohni – asi 5 minut – pod poklicí, dokud se všechny slávky neotevřou
5. Pak je vybereme a masíčko vyloupeme
6. Vývar přecedíme a použijeme na přípravu omáčky.
7. Omáčka: všechny ingredience dáme do misky a zahřejeme ve vodní lázni
8. Osolíme a opepříme
9. Prohřejeme, ale nevaříme
10. Finální příprava pokrmu: přelijeme rybí filet, ozdobíme ho slávkami a sekanou petrželovou natí a podáváme s pečivem (můžeme přidat restovanou zeleninu, chřest, fazolky apod.).
Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu.