250-300 g filetu z pečeného nebo na pánvi opečeného pstruha bez kůže a kostí
3-4 lžíce zakysané smetany (crème fraîche)
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce nasekané pažitky
1/2 ks šalotky
šťáva z citrónu dle chuti
pepř
sůl
Příprava
- Ze zbytků v troubě upečeného nebo na pánvi orestovaného pstruha odstraníme drobné kosti i kůži, maso natrháme na menší kousky.
- Da misky dáme zakysanou smetanu a hořčici, zamícháme, pak přidáme najemno nasekanou šalotku, pažitku a citronovou šťávu, množství dle chuti.
- Opět vše zamícháme, pak do ochucené zakysané smetany opatrně zamícháme kousky pečeného masa ze pstruha, osolíme, okořeníme pepřem a necháme chvíli odležet v lednici.
Doporučení
Podáváme například na opečeném toustu ozdobené plátky ředkviček a nasekanou pažitkou nebo jinou vhodnou bylinkou.
Poznámka
Recept šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha z pořadu „Šéfem za pár minut“.