Rybářský rozcestník

Pomazánka z filetu pečeného (restovaného) pstruha

Ze zbytků v troubě upečeného, nebo na pánvi opečeného pstruha natrhané kousky bez kůže a kostí, opatrně zamíchané do citronovou šťávou, šalotkou, pažitkou, pepřem a solí dochucenou zakysanou smetanou.

1 náročnost
10 minut
  • 250-300 g filetu z pečeného nebo na pánvi opečeného pstruha bez kůže a kostí
  • 3-4 lžíce zakysané smetany (crème fraîche)
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1/2 ks šalotky
  • šťáva z citrónu dle chuti
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ze zbytků v troubě upečeného nebo na pánvi orestovaného pstruha odstraníme drobné kosti i kůži, maso natrháme na menší kousky.
    2. Da misky dáme zakysanou smetanu a hořčici, zamícháme, pak přidáme najemno nasekanou šalotku, pažitku a citronovou šťávu, množství dle chuti.
    3. Opět vše zamícháme, pak do ochucené zakysané smetany opatrně zamícháme kousky pečeného masa ze pstruha, osolíme, okořeníme pepřem a necháme chvíli odležet v lednici.

    Doporučení

    Podáváme například na opečeném toustu ozdobené plátky ředkviček a nasekanou pažitkou nebo jinou vhodnou bylinkou.

    Poznámka

    Recept šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha z pořadu „Šéfem za pár minut“.

    Nejčtenější články

    Má první rybářská výprava, aneb důkladná domácí příprava

    Ano, je to tu, mám platné rybářské doklady, něco jsem se o rybách naučil a tak konečně mohu k vodě si pěkně zachytat. Ale kam vyrazit? A co si kromě základní rybařiny ještě vzít s sebou? Také znalost místa, kde chci chytat, mě může zajistit úspěšný lov, proto neváhejte a poraďte se se zkušenými rybáři, ti vám rádi poradí, kam vyrazit.

    Co dělat, když přední brzda navijáku nejde utáhnout

    Už se vám někdy stalo, že jste chtěli dotáhnout brzdu navijáku a ono to nešlo? Je to velký průšvih, protože pak nejde ani navinout nahozenou nástrahu ke břehu. Člověk si nějak poradí, ale naviják je s prokluzující brzdou prostě nefunkční. Většinou jde o stržení závitu ve středu krytu brzdy. Co s tím, vyhodit naviják? Ne! Jedno relativně prosté a levné řešení existuje. Lze obrátit mosazný střed.

    Základní dělení rybářských navijáků

    Rozhodně není dobré podcenit samotný výběr navijáku, je to totiž důležitá součást celé rybářské výbavy. Právě kvalitní, dobře zvolený, naviják může velmi zpříjemnit nejen samotné zdolávání ryb, ale i ostatní práci s prutem. A naopak nekvalitní, nebo nevhodně zvolený naviják, dokáže zkazit celý zážitek z rybaření, nebo případně dokonce zapříčinit ztrátu případného úlovku.