230-250 g pečlivě obraného masa z uzeného kapra (bez kůstek!)
100 g (malé balení) tvarůžků
6 ks menších nakládaných okurek
2 ks středně velké cibule
1 ks feferonka bez zrníček
několik lžic majonéze podle chuti
mletá pálivá červená paprika
mletý černý pepř
sůl
Příprava
- Nejprve pečlivě obereme uzené rybí maso, zbavíme ho veškerých kůstek.
- Spolu s olomouckými tvarůžky, cibulí, a nakládanou okurkou umeleme najemno.
- Dochutíme solí, pepřem, pálivou paprikou a na malé kousíčky nasekanou feferonkou bez zrníček.
- Nakonec přidáme přiměřené množství majonézy a pečlivě vše promícháme vařečkou.
Doporučení
Doporučuji zachovat váhový poměr mezi uzeným rybím masem a syrečky cca 2:1. Jinak podle sebe a vlastní chuti. Vyzkoušejte a uvidíte.
Poznámka
Autor: Vratislav Prouza