Rybářský rozcestník

Pasta z uzených ryb na tousty

Úžasná domácí pomazánka na topinky nebo opečené tousty. Je to velká lahůdka!

1 náročnost
15 minut
pasta
  • 230-250 g pečlivě obraného masa z uzeného kapra (bez kůstek!)
  • 100 g (malé balení) tvarůžků
  • 6 ks menších nakládaných okurek
  • 2 ks středně velké cibule
  • 1 ks feferonka bez zrníček
  • několik lžic majonéze podle chuti
  • mletá pálivá červená paprika
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Nejprve pečlivě obereme uzené rybí maso, zbavíme ho veškerých kůstek.
    2. Spolu s olomouckými tvarůžky, cibulí, a nakládanou okurkou umeleme najemno.
    3. Dochutíme solí, pepřem, pálivou paprikou a na malé kousíčky nasekanou feferonkou bez zrníček.
    4. Nakonec přidáme přiměřené množství majonézy a pečlivě vše promícháme vařečkou.

    Doporučení

    Doporučuji zachovat váhový poměr mezi uzeným rybím masem a syrečky cca 2:1. Jinak podle sebe a vlastní chuti. Vyzkoušejte a uvidíte.

    Poznámka

    Autor: Vratislav Prouza

    Nejčtenější články

    Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

    Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

    Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

    Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím