Rybářský rozcestník

Uzené makrely

Úprava makrel uzením.

3 náročnost
50 minut
  • libovolný počet makrel
  • voda na očištění
  • hrubozrnná sůl
  • Příprava

    1. Po očištění a osušení ryby posypeme hrubozrnnou solí a za hlavu je napícháme na rožeň
    2. Při silnějším ohni z dřevěných polínek, který lze ztlumit přidáním pilin, trvá uzení a grilování asi 30–40 minut (podle velikosti makrel)
    3. Jakmile jsou ryby vyuzeny do zlatohněda, mohou se ještě trochu dosolit.

    Poznámka

    Více o uzení ryb najdete v naší škole vaření: Udíme ryby.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?