Rybářský rozcestník

Uzené makrely

Úprava makrel uzením.

3 náročnost
50 minut
  • libovolný počet makrel
  • voda na očištění
  • hrubozrnná sůl
  • Příprava

    1. Po očištění a osušení ryby posypeme hrubozrnnou solí a za hlavu je napícháme na rožeň
    2. Při silnějším ohni z dřevěných polínek, který lze ztlumit přidáním pilin, trvá uzení a grilování asi 30–40 minut (podle velikosti makrel)
    3. Jakmile jsou ryby vyuzeny do zlatohněda, mohou se ještě trochu dosolit.

    Poznámka

    Více o uzení ryb najdete v naší škole vaření: Udíme ryby.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.