Rybářský rozcestník

Filé na kmíně

Rychlý, jednoduchý recept na kostky rybího filé ochucené grilovacím kořením, kmínem a solí, zprudka opečené na oleji, servírované s různě upravenými brambory a nějakým studeným dipem či tatarskou omáčkou.

1 náročnost
15 minut
file-opecene-rybi-na-kmine2
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600-800 g zmrazených kostek rybího filé
  • 1 lžíce celý nebo drcený kmín
  • 1-2 lžíce hladká mouka
  • grilovací koření nebo jiné vaše oblíbené
  • rostlinný olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rozmrzlé filé posypeme drceným nebo i celým kmínem, grilovacím kořením a pepřem, osolíme, nakonec obalíme v mouce
    2. Z obou stran zprudka opečeme na oleji, nejlépe ihned podáváme.

    Doporučení

    Olej můžeme nahradit přepuštěným máslem, nebo klasické máslo použít na dochucení, kdy vždy kousek položíme na rozpálené, právě otočené filé na pánvi.

    Poznámka

    Foto: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!