Rybářský rozcestník

Filé na kmíně

Rychlý, jednoduchý recept na kostky rybího filé ochucené grilovacím kořením, kmínem a solí, zprudka opečené na oleji, servírované s různě upravenými brambory a nějakým studeným dipem či tatarskou omáčkou.

1 náročnost
15 minut
file-opecene-rybi-na-kmine2
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600-800 g zmrazených kostek rybího filé
  • 1 lžíce celý nebo drcený kmín
  • 1-2 lžíce hladká mouka
  • grilovací koření nebo jiné vaše oblíbené
  • rostlinný olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rozmrzlé filé posypeme drceným nebo i celým kmínem, grilovacím kořením a pepřem, osolíme, nakonec obalíme v mouce
    2. Z obou stran zprudka opečeme na oleji, nejlépe ihned podáváme.

    Doporučení

    Olej můžeme nahradit přepuštěným máslem, nebo klasické máslo použít na dochucení, kdy vždy kousek položíme na rozpálené, právě otočené filé na pánvi.

    Poznámka

    Foto: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Změny v rybářském řádu pro rok 2019

    Jako každý rok i letos tu máme výpis těch nejdůležitějších změn v rybářském řádu platných od 1.1.2019. Musím však upozornit, že ne ve všech krajích byly schváleny všechny změny doporučené Radou ČRS! Rada ČRS totiž nemá kompetenci direktivně vstupovat do výlučné pravomoci uživatele revíru a tak záleží na nich, zda schválí doporučení rady v plném znění, nebo ne.

    Největší rybí obři – rybářské trofejní kusy

    Dnes je mezi námi sportovními rybáři modní trend honit se za velkými trofejními kusy. Nevím, zda tuto mánii odstartoval svými dokumenty Jakub Wágner, tedy u nás v Česku, nebo zda se rybáři již v minulosti i u nás předháněli v tom, kdo chytí tu největší rybu. Já osobně si raději dobře zachytám a po extra velkých rybách zase tak neprahnu, ale poctivě řečeno, kdo by nechtěl na prutu opravdu trofejní kus? Ale začněme odjinud. Víte vůbec, jaká je ta největší ryba, co brázdí vody na naší planetě?

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím