Rybářský rozcestník

Filé na kmíně

Rychlý, jednoduchý recept na kostky rybího filé ochucené grilovacím kořením, kmínem a solí, zprudka opečené na oleji, servírované s různě upravenými brambory a nějakým studeným dipem či tatarskou omáčkou.

1 náročnost
15 minut
file-opecene-rybi-na-kmine2
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600-800 g zmrazených kostek rybího filé
  • 1 lžíce celý nebo drcený kmín
  • 1-2 lžíce hladká mouka
  • grilovací koření nebo jiné vaše oblíbené
  • rostlinný olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rozmrzlé filé posypeme drceným nebo i celým kmínem, grilovacím kořením a pepřem, osolíme, nakonec obalíme v mouce
    2. Z obou stran zprudka opečeme na oleji, nejlépe ihned podáváme.

    Doporučení

    Olej můžeme nahradit přepuštěným máslem, nebo klasické máslo použít na dochucení, kdy vždy kousek položíme na rozpálené, právě otočené filé na pánvi.

    Poznámka

    Foto: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….