Rybářský rozcestník

Marinovaný kapr na řecký způsob

Recept z řecké kuchyně kde se takto marinuje parmice, pražma, makrela, mořský vlk, atd. (Psaria Marinata-marinované ryby), vyzkoušel jsem našeho kapra a nemělo to chybu.

2 náročnost
45 minut
+ 24 hodin marinování  
MarinovanýMarinovanýMarinovaný
  • 750 g podkov z kapra
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • Marináda:
  • 5 cl olivového oleje
  • 2 dl vody
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 50 g oliv
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 2 ks bobkové listy
  • snítka rozmarýnu
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy rozpůlíme na hranolky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme 1 hodinu rozležet.
    2. Osušíme, obalíme v hladké mouce, opečeme na směsi 1:1 olivového oleje a másla do zlatova.
    3. Upečené kousky kapra narovnáme do skleněné mísy.
    4. V hrnku rozmícháme olej s protlakem vodou, dáme vařit. Přidáme česnek, olivy a koření, podle chuti osolíme, dochutíme cukrem.
    5. Vychladlou marinádou zalijeme kapra a necháme 24 hodin rozležet, podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Od pondělí mohou rybáři lovit na území celého okresu, kde bydlí

    I když se situace s covid-19 moc nelepší, přesto vláda rozhodla, že od pondělí budou moci lidé sportovat a vyrážet i do přírody v celém svém domovském okresu. Díky tomu i my rybáři můžeme po nedělí vyrazit na revíry mimo svoji obec.

    Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

    Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

    Skládací kbelík na vodu – skvělá rybářská pomůcka

    Skládací nádoba, kbelík, či jinak také vědro na vodu, je chytrá pomůcka pro všechny, co potřebují nabírat vodu i tam, kde je břeh hodně vysoký. Kromě toho jde o velmi skladnou pomůcku pro rybáře, která se vejde i do menšího baťůžku a hlavně, téměř nic neváží. Přitom se může na rybách hodit na kde co.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím