Rybářský rozcestník

Polévka ze štiky

Starý recept jihočeských baštýřek, které dobře věděli, jak rybu zpracovat nejlépe, aby dobře chutnala.

2 náročnost
50 minut
polévkapolévka
  • Příprava

    1. Odřezky zalijeme vodou, osolíme, přidáme 1 celou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, vaříme na mírném plameni 30 minut, během vaření sbíráme pěnu.
    2. Vývar scedíme, obereme rybí maso zbavené kostiček, dáme stranou do misky.
    3. V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, uděláme světlou jíšku.
    4. Jíšku zalijeme rybím vývarem, přidáme najemno nastrouhanou cibuli, mrkev, celer a natrhanou střídku z housek, vaříme 15 minut.
    5. Polévku propasírujeme přes cedník, nebo rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém.
    6. Přidáme smetanu, špetku muškátového květu, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, krátce povaříme.
    7. Do talířů přidáme 2 lžíce rybího masa a zalijeme polévkou, posypeme sušenou petrželkou.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….