Rybářský rozcestník

Ukrajinský bolen se zeleninou

Porce bolena obalené v mouce a opečené na oleji, podušené spolu se zeleninou.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce bolena
  • 3 ks rajčat
  • 2 ks karotky
  • 2 ks cibule
  • 1 ks pastiňáku
  • 1 ks větší sladkokyselé okurky
  • 6 lžic oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • horká voda na podlití
  • mletý černý pepř
  • pórek
  • sůl
  • Příprava

    1. Na kuchyňské zpracování připravené porce bolena zbavíme větších kostí
    2. Rybu osolíme, okořeníme pepřem a obalíme v mouce
    3. Po obou stranách připravené porce zprudka opečeme na oleji, pak maso vytáhneme a uchováme v teple
    4. Cibuli, karotku a pastiňák nahrubo nastrouháme, okurku s rajčaty pokrájíme, přisolíme a na zbývajícím oleji orestujeme
    5. Do opečené zeleniny vložíme rybí maso, mírně podlijeme horkou vodou a vše cca 15 minut podusíme.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.