V pikantní marinádě přes noc naložené filety z candáta, druhý den grilované v troubě pod grilem, servírované ozdobené kolečky citronu, například spolu s dušenou zeleninovou směsí a čerstvým pečivem.
2 náročnost
30 minut
12 hodin marinování
Candát v pikantní marinádě
4 ks filety z candáta (kolem 200 g)
listy salátu Litlle Gem
máslo
citron
Na marinádu:
1 dl červeného vína
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžička nastrouhaného zázvoru
1 ks stroužek česneku
1/2 ks cibule
tabasco dle chuti
sůl
Příprava
Cibuli a zázvor nastrouháme, česnek utřeme na jemno, vložíme do misky, zalijeme vínem a olejem, rozšleháme, přidáme petrželku, sůl, pár kapek tabasca, marinádu znovu promícháme
Filety narovnáme do skleněné misky, potřeme a zalijeme marinádou, uložíme na 12 hodin do lednice, během marinování alespoň jednou filety otočíme
Druhý den filety narovnáme do zapékací misky, poklademe kousky másla, vložíme do trouby pod gril a pečeme 20 minut, během pečení potřeme zbytkem marinády
Podáváme na listech salátu, třeba s dušenou zeleninovou směsí a čerstvým pečivem.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Kostky rybího filé pokapané citronovou šťávou, obalené v klasickém trojobalu, pak usmažené pěkně dozlatova, servírované se šťouchanými brambory ochucenými na sádle opečenou cibulí spolu s kostkami uzeného masa.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!