Rybářský rozcestník

Fogoš plněný po vídeňsku

Nadívaný fogoš (candát), pečený v pergamenu.

2 náročnost
45 minut
  • 1 ks fogoše (candáta)
  • 1 ks citrónu
  • 2 lžíce bílého vína
  • 80 g másla
  • sůl
  • Na nádivku:
  • 150 g žampionů
  • 20 g másla
  • 2 ks rajčat
  • 2 ks žemle
  • 2 ks vajec
  • 2 lžíce hrášku
  • mletý muškátový oříšek
  • mléko
  • sůl
  • Příprava

    1. Z fogoše (candáta) odtraníme šupiny a ploutve, nařízneme ho po délce na hřbetu, maso opatrně odřízneme od páteře, kterou oddělíme nůžkami za hlavou a 5 cm od konce ocasu a vyjmeme
    2. Otvorem vyjmeme i vnitřnosti, rybu dobře omyjeme, osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, naplníme a otvor sešijeme bílou nití
    3. Fogoše (candáta) přelijeme bílým vínem, zabalíme do pergamenu a pečeme, při teplotě kolem 200 °C asi půl hodiny
    4. Při podávání polijeme rozehřátým máslem.

    Příprava nádivky:
    Oloupané žemle nakrájíme na malé kostičky, zvlhčíme mlékem rozšlehaným s vejci, necháme prosáknout, přidáme hrášek, žampiony nakrájené na kostičky, spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, rozehřáté máslo, muškátový oříšek, sůl a lehce promícháme.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.