Rybářský rozcestník

Marináda na ryby s vínem

Marináda k naložení vařených, dušených nebo pečených ryb, která se skládá z kořenové zeleniny, cibule, celého pepře, červeného vína a dalších ingrediencí.

1 náročnost
35 minut
  • 1 l vody
  • 300 ml octa
  • 60 ml červeného vína
  • 60 ml oleje
  • 120 g cibule
  • 80 mrkve
  • 80 celeru
  • 50 g petržele
  • 10 ks kuliček nového koření
  • 10 ks kuliček celého pepře
  • 1 ks bobkový list
  • 1/2 ks citrónu
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupeme si cibuli, celer, mrkev, a petržel a vše nakrájíme na tenké plátky,
    2. Poté do osolené vody vložíme nakrájený celer, mrkev, petržel a bobkový list, nové koření, celý pepř, vaříme do poloměkka
    3. Mezitím si nakrájíme půlku citrónu také na slabé plátky
    4. Když je zelenina vařená do poloměkka přidáme nakrájenou cibuli a citrón, přilijeme ocet a červené víno a povaříme, dokud zelenina nezměkne, poté necháme marinádu vychladnout
    5. Do úplně zchladlé marinády přidáme olej a promícháme
    6. Tato marináda slouží k marinování vařených, pečených nebo dušených ryb, které necháme v chladu nejméně 24 hodin marinovat, pozor nehodí se k naložení čerstvých ryb.

    Nejčtenější články

    Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

    Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

    DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

    I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

    Ryby v české kuchyni – 1. díl

    Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.