Marináda k naložení vařených, dušených nebo pečených ryb, která se skládá z kořenové zeleniny, cibule, celého pepře, červeného vína a dalších ingrediencí.
1. Oloupeme si cibuli, celer, mrkev, a petržel a vše nakrájíme na tenké plátky,
2. Poté do osolené vody vložíme nakrájený celer, mrkev, petržel a bobkový list, nové koření, celý pepř, vaříme do poloměkka
3. Mezitím si nakrájíme půlku citrónu také na slabé plátky
4. Když je zelenina vařená do poloměkka přidáme nakrájenou cibuli a citrón, přilijeme ocet a červené víno a povaříme, dokud zelenina nezměkne, poté necháme marinádu vychladnout
5. Do úplně zchladlé marinády přidáme olej a promícháme
6. Tato marináda slouží k marinování vařených, pečených nebo dušených ryb, které necháme v chladu nejméně 24 hodin marinovat, pozor nehodí se k naložení čerstvých ryb.