Rybářský rozcestník

Marináda na ryby s vínem

Marináda k naložení vařených, dušených nebo pečených ryb, která se skládá z kořenové zeleniny, cibule, celého pepře, červeného vína a dalších ingrediencí.

1 náročnost
35 minut
  • 1 l vody
  • 300 ml octa
  • 60 ml červeného vína
  • 60 ml oleje
  • 120 g cibule
  • 80 mrkve
  • 80 celeru
  • 50 g petržele
  • 10 ks kuliček nového koření
  • 10 ks kuliček celého pepře
  • 1 ks bobkový list
  • 1/2 ks citrónu
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupeme si cibuli, celer, mrkev, a petržel a vše nakrájíme na tenké plátky,
    2. Poté do osolené vody vložíme nakrájený celer, mrkev, petržel a bobkový list, nové koření, celý pepř, vaříme do poloměkka
    3. Mezitím si nakrájíme půlku citrónu také na slabé plátky
    4. Když je zelenina vařená do poloměkka přidáme nakrájenou cibuli a citrón, přilijeme ocet a červené víno a povaříme, dokud zelenina nezměkne, poté necháme marinádu vychladnout
    5. Do úplně zchladlé marinády přidáme olej a promícháme
    6. Tato marináda slouží k marinování vařených, pečených nebo dušených ryb, které necháme v chladu nejméně 24 hodin marinovat, pozor nehodí se k naložení čerstvých ryb.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím