Rybářský rozcestník

Marináda na ryby s vínem

Marináda k naložení vařených, dušených nebo pečených ryb, která se skládá z kořenové zeleniny, cibule, celého pepře, červeného vína a dalších ingrediencí.

1 náročnost
35 minut
  • 1 l vody
  • 300 ml octa
  • 60 ml červeného vína
  • 60 ml oleje
  • 120 g cibule
  • 80 mrkve
  • 80 celeru
  • 50 g petržele
  • 10 ks kuliček nového koření
  • 10 ks kuliček celého pepře
  • 1 ks bobkový list
  • 1/2 ks citrónu
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupeme si cibuli, celer, mrkev, a petržel a vše nakrájíme na tenké plátky,
    2. Poté do osolené vody vložíme nakrájený celer, mrkev, petržel a bobkový list, nové koření, celý pepř, vaříme do poloměkka
    3. Mezitím si nakrájíme půlku citrónu také na slabé plátky
    4. Když je zelenina vařená do poloměkka přidáme nakrájenou cibuli a citrón, přilijeme ocet a červené víno a povaříme, dokud zelenina nezměkne, poté necháme marinádu vychladnout
    5. Do úplně zchladlé marinády přidáme olej a promícháme
    6. Tato marináda slouží k marinování vařených, pečených nebo dušených ryb, které necháme v chladu nejméně 24 hodin marinovat, pozor nehodí se k naložení čerstvých ryb.

    Nejčtenější články

    Jak zpracovat sumce

    Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

    Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

    Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.