Rybářský rozcestník

Kapr po francouzsku

Naložené porce kapra, obalené v hladké mouce, usmažené dozlatova.

2 náročnost
20 minut
+ doba naložení  
Kapr po francouzsku
  • 1 kg kapra
  • 2 ks cibule
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 lžička tymiánu
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení
  • Příprava

    1. Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, rozemnutým tymiánem a bobkovým listem, pokapeme citronovou šťávou necháme v lednici uležet alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes celou noc
    2. Porce rybího masa vyjmeme osušíme a obalíme v hladké mouce
    3. Rybu osmažíme na oleji dozlatova, podáváme například s vařeným bramborem.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.