Rybářský rozcestník

Lín pečený na kmíně

Několika generacemi rybářů prověřený recept. Je to taková klasická příprava ryb, v tomto případě většího lína. Pěkně na másle či sádle upečené půlky ryby, ochucené kmínem, pepřem a solí, poprášené hladkou moukou, během pečení přelévané výpekem a podlévané vývarem nebo vodou.

2 náročnost
30 minut
lin-na-kmine3lin-na-kmine1lin-na-kmine4
  • 1 ks větší lín
  • 1-2 lžíce drceného nebo i celého kmínu, jak kdo má rád
  • 200 g másla nebo sádla
  • cca 40 g hladké mouky
  • trochu rybího (zeleninového) vývaru nebo vody
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Lína vykucháme, odstraníme šupiny, případně můžeme rybu také stáhnout z kůže, většinou odstraníme také hlavu, ocas a další ploutve, většího lína ještě přepůlíme, budeme ho péct pěkně po půlkách
    2. Maso osolíme, okořeníme pepřem, posypeme kmínem a jemně poprášíme hladkou moukou
    3. Rybu vložíme do pekáče s již rozpáleným tukem, pekáček dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 12 až 15 minut, při pečení několikrát rybu přelijeme výpekem a podlijeme trochou vody nebo rybího či zeleninového vývaru
    4. Na talíři jednotlivé porce lína přelijeme šťávou z výpeku a podáváme například s vařenými brambory, nebo bramborovou kaší a nějakým vhodným zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Bivakování u vody aneb problémy kolem pobytu u vody a to nejen v nočních hodinách

    Bohužel stanovat si nemůžeme, kde se nám zachce. I když dnes legislativou není obecně zakázané bivakovat na státních pozemcích, přesto si nemůžeme všude rozložit stan a přenocovat. Buď to místně zakazují obecní nebo městské vyhlášky, nebo i některé zákony na ochranu přírody. Pak také musíme ctít soukromé pozemky, kde jen vlastník pozemku nám může povolit tento užívat, například také k přenocování. A co my rybáři? Máme nějakou výjimku nebo legislativa na nás nemyslí? Obecně má rybář právo se skrýt před deštěm a větrem, ovšem bližší specifikace v zákonech není, myslím tím upřesnění, kde je hranice mezi přístřeškem proti dešti a stanem, který již mnohým vadí…

    Chytání sumců s montáží s podvodním splávkem

    Bydlím v kraji, kde všichni co chytají sumce, chytají je tzv. „na trhačku“, tedy pomocí kačeny, ale i bez ní, sestavy uvázané buď na bójce nebo větvi pomocí trhacího vlasce. Tato metoda je velmi účinná především v létě, o prázdninách, ale má dvě úskalí. Funguje hůře na velkých hloubkách a také bez lodi ji nelze použít. Jak tedy lovit sumce, pokud nemáte loď nebo jste u vody s opravdu velkou hloubkou? Je to jednoduché, chytejte sumce pomocí podvodního splávku!

    Chleba či rohlík nastražený pomocí gumičky a roztahovače kroužků

    Nastražit pomocí gumiček a roztahovače kroužků lze jak peletky, tak po mírné úpravě i bolies koule. Ale co tak zkusit nastražit chlebovou kůrku či jiné pečivo? Jde to!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím