1 ks větší lín
1-2 lžíce drceného nebo i celého kmínu, jak kdo má rád
200 g másla nebo sádla
cca 40 g hladké mouky
trochu rybího (zeleninového) vývaru nebo vody
pepř
sůl
Příprava
- Lína vykucháme, odstraníme šupiny, případně můžeme rybu také stáhnout z kůže, většinou odstraníme také hlavu, ocas a další ploutve, většího lína ještě přepůlíme, budeme ho péct pěkně po půlkách
- Maso osolíme, okořeníme pepřem, posypeme kmínem a jemně poprášíme hladkou moukou
- Rybu vložíme do pekáče s již rozpáleným tukem, pekáček dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 12 až 15 minut, při pečení několikrát rybu přelijeme výpekem a podlijeme trochou vody nebo rybího či zeleninového vývaru
- Na talíři jednotlivé porce lína přelijeme šťávou z výpeku a podáváme například s vařenými brambory, nebo bramborovou kaší a nějakým vhodným zeleninovým salátem.