Rybářský rozcestník

Marináda na ryby

Jedna z variant nálevu na nakládání ryb před grilováním.

1 náročnost
5 minut
+ doba uležení  
  • 6 lžic oleje
  • 3 lžičky octa
  • 1 lžička mletého pepře
  • utřený česnek ze dvou stroužků česneku
  • kousek drobně nakrájené cibule
  • špetka cukru
  • sůl
  • Příprava

    1. Do oleje přilijeme ocet
    2. Přidáme pepř, utřený česnek, na kousky pokrájenou cibuli a špetku cukru
    3. Dochutíme solí
    4. Necháme 30 minut uležet v chladu pak aplikujeme.

    Aplikace:
    Dobře umytou a vykuchanou rybu dořízneme podél spodní části jejího trupu, od ocasu až po hlavu, pak z jedné strany u hlavy nařízneme celou plochu trupu, rybu otevřeme a takto nachystanou, jí postříkáme z vnitřní části marinádou. Marinujeme nejméně 2 hodiny. Před grilováním ji ještě posypeme grilovacím kořením, nebo kořením určeným přímo na ryby.

    Doporučení

    Ryby grilujeme raději otevřené, jinak se nám maso podusí než ugriluje.

    Nejčtenější články

    Haltýř z pračky

    Tam, kde je povolený haltýř, tedy bedna na živé rybky, která se pokládá na dno toku, lze ho vyrobit jednoduše ze staré pračky, do které se prádlo dávalo vrchem.

    Volba zrnitosti krmení při lovu s method feeder krmítky

    Při chytání s method feeder krmítkem je volba zrnitosti krmení velmi důležitá. Kdy chytat se směsí extra jemnou, středně zrnitou, či směsí hrubou? Existuje jednoduchá poučka.

    Stravování u vody – krabičková metoda

    Na delších rybářských výpravách s kusem salámu a instantními polívkami prostě nevystačíme. Do hry se tak dostává tzv. krabičková metoda, tedy doma uvařená jídla uložená po porcích v krabičkách a pak zamrazená. U vody je pak stačí už jen ohřát.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím