Rybářský rozcestník

Marináda na ryby

Jedna z variant nálevu na nakládání ryb před grilováním.

1 náročnost
5 minut
+ doba uležení  
  • 6 lžic oleje
  • 3 lžičky octa
  • 1 lžička mletého pepře
  • utřený česnek ze dvou stroužků česneku
  • kousek drobně nakrájené cibule
  • špetka cukru
  • sůl
  • Příprava

    1. Do oleje přilijeme ocet
    2. Přidáme pepř, utřený česnek, na kousky pokrájenou cibuli a špetku cukru
    3. Dochutíme solí
    4. Necháme 30 minut uležet v chladu pak aplikujeme.

    Aplikace:
    Dobře umytou a vykuchanou rybu dořízneme podél spodní části jejího trupu, od ocasu až po hlavu, pak z jedné strany u hlavy nařízneme celou plochu trupu, rybu otevřeme a takto nachystanou, jí postříkáme z vnitřní části marinádou. Marinujeme nejméně 2 hodiny. Před grilováním ji ještě posypeme grilovacím kořením, nebo kořením určeným přímo na ryby.

    Doporučení

    Ryby grilujeme raději otevřené, jinak se nám maso podusí než ugriluje.

    Nejčtenější články

    Swinger nahrazený kolíčkem na prádlo a gumou

    Nahradit rozbitý swinger kolíčkem na prádlo a gumou napadlo mého kamaráda poměrně nedávno. V nouzi si prostě rybář musí umět poradit. Ovšem všechny nás šokovalo, že celý systém pak fungoval lépe, jako s klasickým swingerem.

    Velké sousto z kukuřice pro větší kapry

    Velké sousto vyselektuje drobnější ryby a tak záběr přijde jen od většího kusu. To docílíme použitím více kukuřic najednou napíchnutých na přívěs háčku s očkem uvázaného pomocí bezuzlového vázání …

    Hák na zajištění prutu

    Občas za to ryby umějí pěkně vzít, zvláště ty větší. Pak nezbývá, než být nachystaný, sedět u prutů a stihnout okamžitě zareagovat. Ovšem hlavně při delších výpravách být stále ve střehu prostě není možné. Pak se hodí mít pruty pěkně zajištěné, aby ryby neměli šanci je stáhnout do vody.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím