Rybářský rozcestník

Grilovací marináda pro ryby

Olivový olej ochucený česnekem, dijonskou hořčicí, šťávou z limetky a pepřem.

1 náročnost
5 minut
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky šťávy z limetky
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 ks stroužek česneku
  • Příprava

    1. Olivový olej smícháme s dijonskou hořčicí, šťávou z limetky a pepřem
    2. Česnek prolisujeme nebo utřeme a zamícháme do marinády
    3. Marinádou potíráme rybí filety a buď je ihned grilujeme, nebo je necháme v lednici až několik hodin marinovat.

    Nejčtenější články

    Swinger nahrazený kolíčkem na prádlo a gumou

    Nahradit rozbitý swinger kolíčkem na prádlo a gumou napadlo mého kamaráda poměrně nedávno. V nouzi si prostě rybář musí umět poradit. Ovšem všechny nás šokovalo, že celý systém pak fungoval lépe, jako s klasickým swingerem.

    Velké sousto z kukuřice pro větší kapry

    Velké sousto vyselektuje drobnější ryby a tak záběr přijde jen od většího kusu. To docílíme použitím více kukuřic najednou napíchnutých na přívěs háčku s očkem uvázaného pomocí bezuzlového vázání …

    Hák na zajištění prutu

    Občas za to ryby umějí pěkně vzít, zvláště ty větší. Pak nezbývá, než být nachystaný, sedět u prutů a stihnout okamžitě zareagovat. Ovšem hlavně při delších výpravách být stále ve střehu prostě není možné. Pak se hodí mít pruty pěkně zajištěné, aby ryby neměli šanci je stáhnout do vody.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím