Rybářský rozcestník

Losos Gravlax

O původ tohoto receptu se perou všichni Skandinávci. Jde o marinované plátky syrového lososa, které se servírují jako předkrm, přelité studenou omáčkou Gravlax.

1 náročnost
30 minut
+ doba marinování  
Losos Gravlax
  • 500 g vykostěného filetu z lososa bez kůže
  • 1 lžíce hrubozrnné soli
  • 1 lžíce cukru
  • nasekaný mladý kopr
  • citron
  • Na omáčku:
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce cukru
  • 3-4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks bílku
  • kopr
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. V misce smícháme sůl s cukrem, směsku vetřeme do filetu z lososa a posypeme jemně nasekaným koprem, zabalíme do potravinářské folie a necháme 1-3 dny v lednici rozležet, několikrát můžeme obrátit
    2. Marinovaný filet vyndáme, odstraníme kopr
    3. Ze žloutku, hořčice a ostatním surovin ušleháme omáčku
    4. Filety krájíme na tenké plátky, vějířovitě rozložíme na talíři, přelije lehce omáčkou, přidáme plátek citronu a podáváme s krajíčky čerstvého chleba.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.