Rybářský rozcestník

Losos Gravlax

O původ tohoto receptu se perou všichni Skandinávci. Jde o marinované plátky syrového lososa, které se servírují jako předkrm, přelité studenou omáčkou Gravlax.

1 náročnost
30 minut
+ doba marinování  
Losos Gravlax
  • 500 g vykostěného filetu z lososa bez kůže
  • 1 lžíce hrubozrnné soli
  • 1 lžíce cukru
  • nasekaný mladý kopr
  • citron
  • Na omáčku:
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce cukru
  • 3-4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks bílku
  • kopr
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. V misce smícháme sůl s cukrem, směsku vetřeme do filetu z lososa a posypeme jemně nasekaným koprem, zabalíme do potravinářské folie a necháme 1-3 dny v lednici rozležet, několikrát můžeme obrátit
    2. Marinovaný filet vyndáme, odstraníme kopr
    3. Ze žloutku, hořčice a ostatním surovin ušleháme omáčku
    4. Filety krájíme na tenké plátky, vějířovitě rozložíme na talíři, přelije lehce omáčkou, přidáme plátek citronu a podáváme s krajíčky čerstvého chleba.

    Nejčtenější články

    O pohár předsedy SÚS 2022

    Tradiční rybářské závod „O pohár předsedy SÚS“, se koná na vodní ploše Písková Lhota 14. 5. pro dospělé a 15. 5. 2022 pro děti a mládež. Rezervaci lze provést do 6. 5. Neváhejte se přihlásit! Volná místa budou k dispozici i v den závodu, takže můžete přijet…

    Propozice na Jarní a Dětské závody ČRS MO Kladruby 28.5. a 29.5. 2022

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní a Dětské rybářské závody konané ve dnech 28. a 29. května 2022 na nádrži Záhorská. V příloze Vám zasíláme propozice obou závodů a jsme v očekávání Vašich rezervací lovných míst. Těšíme se na Vaši hojnou účast! Výbor ČRS MO Kladno…

    Územní kolo Zlaté udice 2022

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz a ČRS MO Domažlice pořádají Územní kolo rybářské soutěže Zlatá udice 2022….