Nákyp zapečený v troubě, připravený z ryb, vařených vajec, pórku a bramborové kaše.
1. Mléko nalijeme do širšího hrnce, položíme do něj očištěné filety z lososa i bělomasé ryby, na slabém plameni vaříme do poloměkka (asi 3 minuty), pak je opatrně vyndáme a mléko přelijeme do hrnku
2. Na rozehřáté polovině másla na mírném plameni opečeme asi 8 minut očištěný pórek, nasekaný na nudličky, aby změkl, pak přidáme hladkou mouku, opékáme další minutu a nakonec postupně přilijeme mléko a vaříme, dokud omáčka mírně nezhoustne
3. Do omáčky vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, osolíme, přendáme do zapékací mísy, přidáme uvařená, na čtvrtky nakrájená vajíčka, pokrájené vařené ryby i uzeného lososa a posypeme na jemno nastrouhaným čedarem
4. Na povrch dáme bramborovou kaši našlehanou z brambor, horkého mléka a soli, poklademe máslem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C 30 minut.