Rybářský rozcestník

Rybí nákyp

Nákyp zapečený v troubě, připravený z ryb, vařených vajec, pórku a bramborové kaše.

2 náročnost
65 minut
Rybí nákyp
  • 300 g bělomasé ryby
  • 250 g pórku
  • 200 g lososa
  • 150 g čedaru
  • 50 g másla
  • 4 ks vajec
  • 1 ks svazek petrželky
  • 300 ml mléka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • mletý pepř
  • sůl
  • Na bramborovou kaši:
  • 1 kg vařených brambor
  • 125 ml mléka
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Mléko nalijeme do širšího hrnce, položíme do něj očištěné filety z lososa i bělomasé ryby, na slabém plameni vaříme do poloměkka (asi 3 minuty), pak je opatrně vyndáme a mléko přelijeme do hrnku
    2. Na rozehřáté polovině másla na mírném plameni opečeme asi 8 minut očištěný pórek, nasekaný na nudličky, aby změkl, pak přidáme hladkou mouku, opékáme další minutu a nakonec postupně přilijeme mléko a vaříme, dokud omáčka mírně nezhoustne
    3. Do omáčky vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, osolíme, přendáme do zapékací mísy, přidáme uvařená, na čtvrtky nakrájená vajíčka, pokrájené vařené ryby i uzeného lososa a posypeme na jemno nastrouhaným čedarem
    4. Na povrch dáme bramborovou kaši našlehanou z brambor, horkého mléka a soli, poklademe máslem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C 30 minut.

    Nejčtenější články

    Změny v rybářském řádu pro rok 2019

    Jako každý rok i letos tu máme výpis těch nejdůležitějších změn v rybářském řádu platných od 1.1.2019. Musím však upozornit, že ne ve všech krajích byly schváleny všechny změny doporučené Radou ČRS! Rada ČRS totiž nemá kompetenci direktivně vstupovat do výlučné pravomoci uživatele revíru a tak záleží na nich, zda schválí doporučení rady v plném znění, nebo ne.

    Největší rybí obři – rybářské trofejní kusy

    Dnes je mezi námi sportovními rybáři modní trend honit se za velkými trofejními kusy. Nevím, zda tuto mánii odstartoval svými dokumenty Jakub Wágner, tedy u nás v Česku, nebo zda se rybáři již v minulosti i u nás předháněli v tom, kdo chytí tu největší rybu. Já osobně si raději dobře zachytám a po extra velkých rybách zase tak neprahnu, ale poctivě řečeno, kdo by nechtěl na prutu opravdu trofejní kus? Ale začněme odjinud. Víte vůbec, jaká je ta největší ryba, co brázdí vody na naší planetě?

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím