Rybářský rozcestník

Matjesový salát II.

Rybí salát podle receptu z Dánska.

1 náročnost
35 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 300 g matjesů
  • 100 g majonézy
  • 2 ks vajec natvrdo uvařených
  • 2 ks jablek
  • 2-3 ks brambor ve slupce uvařených a oloupaných
  • 3 lžíce sterilované červené řepy
  • 2 lžíce oleje
  • ocet
  • křen
  • sůl
  • Příprava

    1. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme na hrubé nudličky
    2. Přidáme k nim drobně nakrájenou červenou řepu, jemně nastrouhaný křen, sůl, ocet smíchaný s majonézou a vše promícháme
    3. Matjesy nakrájíme na nudličky, brambory a vejce na kostičky a společně s olejem smícháme s jablkovou směsí
    4. Salát necháme v chladničce krátce uležet.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím