Rybářský rozcestník

Matjesový salát II.

Rybí salát podle receptu z Dánska.

1 náročnost
35 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 300 g matjesů
  • 100 g majonézy
  • 2 ks vajec natvrdo uvařených
  • 2 ks jablek
  • 2-3 ks brambor ve slupce uvařených a oloupaných
  • 3 lžíce sterilované červené řepy
  • 2 lžíce oleje
  • ocet
  • křen
  • sůl
  • Příprava

    1. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme na hrubé nudličky
    2. Přidáme k nim drobně nakrájenou červenou řepu, jemně nastrouhaný křen, sůl, ocet smíchaný s majonézou a vše promícháme
    3. Matjesy nakrájíme na nudličky, brambory a vejce na kostičky a společně s olejem smícháme s jablkovou směsí
    4. Salát necháme v chladničce krátce uležet.

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    Trn (osten) se silikonovou zarážkou – šikovná pomůcka pro nastražení pop up boilie pod háček

    Velmi praktická pomůcka pro rybáře v situaci, kdy chtějí pod háček napíchnout nějakou PopUp nástrahu a nemají po ruce vhodný návazec s háčkem a přívěsem pod ním.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím