Salát z čerstvého krabího masa (případně mraženého nebo z konzervy), pomerančové šťávy, bylinek, majonézy a koření. Servírujeme jako předkrm nebo svačinu.
1. Krabí maso určené k přímé spotřebě nakrájíme na kousky, vložíme do mísy, přilijeme pomerančovou šťávu a opatrně promícháme
2. Přidáme bylinky, majonézu a pepř, osolíme a zlehka vše promícháme.
Takto připravený svačinový salát podáváme nejlépe s opečenými plátky toastového chleba a nějakým zeleninovým salátem.
Příprava živých krabů: Krabi před vařením kartáčem dobře ve studené vodě očistíme, živé vložíme do vařící slané nebo okořeněné vody a 15-20 minut povaříme. Doba vaření závisí na velikosti krabů. Z uvařených krabů vyjmeme maso z noh a klepet, popřípadě i z koubů a z krunýře, a podáváme je teplé s různými přílohami anebo ho používáme k přípravě teplých a studených pokrmů s různými přísadami jako masa z ostatních druhů korýšů.
Příprava krabího masa z konzervy: Krabí maso z konzervy vyjmeme, jednotlivé díly od sebe oddělíme, kosticová vlákna odstraníme, trochu opepříme a posypeme nasekanou zelenou petrželí. Do hrnce nalijeme šťávu z konzervy, do ní rozložíme vedle sebe krabí maso, podlijeme vínem nebo rybím vývarem a na mírném ohni asi 4 minuty povaříme. Povařené krabí maso dále použijeme dle příslušných receptur.