Rybářský rozcestník

Matjesový salát

Pikantní rybí salát ze sleďových filetů je kombinací rybího masa, zeleniny a hub spojených odlehčenou majonézou.

1 náročnost
30 minut
Matjesový salát v misce
  • Na 1 kg:
  • 500 g sleďových filet v oleji (loupané)
  • 150 g okurek sterilovaných bez nálevu
  • 120 g cibule
  • 100 g základní majonézy
  • 100 g zakysané smetany
  • 75 g žampionů sterilovaných bez nálevu
  • 20 g aspiku
  • 10 g čerstvého kopru
  • Příprava

    1. Rybí filety překrájíme příčně na proužky široké asi 1 cm
    2. Přidáme plátky nakrájených okurek, žampionů a kolečka cibule
    3. Vše spojíme s majonézou promíchanou se zakysanou smetanou, rozsekaným koprem a tekutým chladným aspikem.

    Doporučení

    Příprava základní majonézy najdete například zde: „Majonéza základní„.
    Aspik základní viz. recept zde: „Aspik na slané pokrmy„.

    Nejčtenější články

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.

    Obal na pruty z džínů (riflí)

    Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…

    Houbička na mytí nádobí se hodí i na rybách!

    Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.