Rybářský rozcestník

Matjesový salát

Pikantní rybí salát ze sleďových filetů je kombinací rybího masa, zeleniny a hub spojených odlehčenou majonézou.

1 náročnost
30 minut
Matjesový salát v misce
  • Na 1 kg:
  • 500 g sleďových filet v oleji (loupané)
  • 150 g okurek sterilovaných bez nálevu
  • 120 g cibule
  • 100 g základní majonézy
  • 100 g zakysané smetany
  • 75 g žampionů sterilovaných bez nálevu
  • 20 g aspiku
  • 10 g čerstvého kopru
  • Příprava

    1. Rybí filety překrájíme příčně na proužky široké asi 1 cm
    2. Přidáme plátky nakrájených okurek, žampionů a kolečka cibule
    3. Vše spojíme s majonézou promíchanou se zakysanou smetanou, rozsekaným koprem a tekutým chladným aspikem.

    Doporučení

    Příprava základní majonézy najdete například zde: „Majonéza základní„.
    Aspik základní viz. recept zde: „Aspik na slané pokrmy„.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….