Rybářský rozcestník

Matjesový salát

Pikantní rybí salát ze sleďových filetů je kombinací rybího masa, zeleniny a hub spojených odlehčenou majonézou.

1 náročnost
30 minut
Matjesový salát v misce
  • Na 1 kg:
  • 500 g sleďových filet v oleji (loupané)
  • 150 g okurek sterilovaných bez nálevu
  • 120 g cibule
  • 100 g základní majonézy
  • 100 g zakysané smetany
  • 75 g žampionů sterilovaných bez nálevu
  • 20 g aspiku
  • 10 g čerstvého kopru
  • Příprava

    1. Rybí filety překrájíme příčně na proužky široké asi 1 cm
    2. Přidáme plátky nakrájených okurek, žampionů a kolečka cibule
    3. Vše spojíme s majonézou promíchanou se zakysanou smetanou, rozsekaným koprem a tekutým chladným aspikem.

    Doporučení

    Příprava základní majonézy najdete například zde: „Majonéza základní„.
    Aspik základní viz. recept zde: „Aspik na slané pokrmy„.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím