Rybářský rozcestník

Matjesový salát

Pikantní rybí salát ze sleďových filetů je kombinací rybího masa, zeleniny a hub spojených odlehčenou majonézou.

1 náročnost
30 minut
Matjesový salát v misce
  • Na 1 kg:
  • 500 g sleďových filet v oleji (loupané)
  • 150 g okurek sterilovaných bez nálevu
  • 120 g cibule
  • 100 g základní majonézy
  • 100 g zakysané smetany
  • 75 g žampionů sterilovaných bez nálevu
  • 20 g aspiku
  • 10 g čerstvého kopru
  • Příprava

    1. Rybí filety překrájíme příčně na proužky široké asi 1 cm
    2. Přidáme plátky nakrájených okurek, žampionů a kolečka cibule
    3. Vše spojíme s majonézou promíchanou se zakysanou smetanou, rozsekaným koprem a tekutým chladným aspikem.

    Doporučení

    Příprava základní majonézy najdete například zde: „Majonéza základní„.
    Aspik základní viz. recept zde: „Aspik na slané pokrmy„.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Bez trochy toho rybářského štěstí to prostě nejde

    Občas člověk zažije příhodu, která se při vyprávění zdá pro ostatní neuvěřitelná, tedy až vylhaná. A přesto je to často pravda. Já vám zde předkládám tři příběhy, které do této kategorie mohu směle zařadit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím