Rybářský rozcestník

Baltický rybí salát

Pikatní rybí salát s viditelnými kousky použitých surovin.

1 náročnost
20 minut
  • Na 1 kg:
  • 750 g marinovaných ryb se zeleninou bez nálevu
  • 70 g okurek sterilovaných bez nálevu
  • 50 g papriky sterilované bez nálevu
  • 50 g cibule
  • 50 g oleje
  • 30 g feferonů sterilovaných bez nálevu
  • 30 g hořčice
  • 20 g nálevu z okurek
  • 2 g mletého pepře
  • Příprava

    1. Marinované ryby oddělíme od zeleniny a rybí maso překrájíme příčně na kousky o velikosti asi 2×2 cm
    2. Přidáme okapanou zeleninu z ryb, kostičky okurek, nudličky papriky, nasekané feferony a na kolečka nakrájenou cibuli
    3. Vše promícháme s nálevem připraveným z oleje, hořčice, mletého pepře a nálevu z okurek.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím