Rybářský rozcestník

Vaření raci

Jedna z možností přípravy raků.

1 náročnost
20 minut
Vaření raci
  • čerství raci
  • čerstvý kopr
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Vodu, sůl a kopr povaříme 3 minuty
    2. Pak kopr vyndáme, do vařící vody vhodíme živé, dobře omyté raky a vaříme je pod pokličkou asi 8 minut
    3. Nádobu sejmeme z plotýnky, přidáme čerstvý kopr a raky necháme ve vývaru vychladnout
    4. Před podáváním raky vyndáme z vývaru, okapané urovnáme na mísu a ozdobíme čerstvým koprem.

    Poznámka

    Jak raky jíme: Z raků jíme pouze maso z klepítek a ocásků, před pojídáním uvařeného raka rukou v půli rozlomíme, vidličkou maso z ocasového krunýře vyjmeme a podélně je rozkrojíme, abychom mohli odstranit střívko (není-li již předem odstraněno). Klepítka ukroutíme, nožem na raky je nalomíme a maso z klepítek vytáhneme vidličkou.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?