Rybářský rozcestník

Vaření raci

Jedna z možností přípravy raků.

1 náročnost
20 minut
Vaření raci
  • čerství raci
  • čerstvý kopr
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Vodu, sůl a kopr povaříme 3 minuty
    2. Pak kopr vyndáme, do vařící vody vhodíme živé, dobře omyté raky a vaříme je pod pokličkou asi 8 minut
    3. Nádobu sejmeme z plotýnky, přidáme čerstvý kopr a raky necháme ve vývaru vychladnout
    4. Před podáváním raky vyndáme z vývaru, okapané urovnáme na mísu a ozdobíme čerstvým koprem.

    Poznámka

    Jak raky jíme: Z raků jíme pouze maso z klepítek a ocásků, před pojídáním uvařeného raka rukou v půli rozlomíme, vidličkou maso z ocasového krunýře vyjmeme a podélně je rozkrojíme, abychom mohli odstranit střívko (není-li již předem odstraněno). Klepítka ukroutíme, nožem na raky je nalomíme a maso z klepítek vytáhneme vidličkou.

    Nejčtenější články

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.

    Obal na pruty z džínů (riflí)

    Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…

    Houbička na mytí nádobí se hodí i na rybách!

    Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.