Rybářský rozcestník

Vaření raci

Jedna z možností přípravy raků.

1 náročnost
20 minut
Vaření raci
  • čerství raci
  • čerstvý kopr
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Vodu, sůl a kopr povaříme 3 minuty
    2. Pak kopr vyndáme, do vařící vody vhodíme živé, dobře omyté raky a vaříme je pod pokličkou asi 8 minut
    3. Nádobu sejmeme z plotýnky, přidáme čerstvý kopr a raky necháme ve vývaru vychladnout
    4. Před podáváním raky vyndáme z vývaru, okapané urovnáme na mísu a ozdobíme čerstvým koprem.

    Poznámka

    Jak raky jíme: Z raků jíme pouze maso z klepítek a ocásků, před pojídáním uvařeného raka rukou v půli rozlomíme, vidličkou maso z ocasového krunýře vyjmeme a podélně je rozkrojíme, abychom mohli odstranit střívko (není-li již předem odstraněno). Klepítka ukroutíme, nožem na raky je nalomíme a maso z klepítek vytáhneme vidličkou.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….