Rozpis na 4 porce:
4 ks porce kapra (150-200 g)
4 ks naložené okurky
1 ks vařené vejce
1 ks cibule
5 cl láku z okurek
100 g slaniny
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce plnotučné hořčice
hladká mouka
máslo
kmín
pepř
olej
sůl
Příprava
- Porce kapra osolíme, okmínujeme, prošpikujeme slaninou, lehce poprášíme moukou, zbytek slaniny nakrájíme na kostičky.
- Na oleji kapra opečme z obou stran, do měkka, odložíme stranou.
- Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli a slaninu, necháme zesklovatět. Přidáme lžičku másla, hořčici, protlak, lák z okurek, zaprášíme lehce moukou, necháme provařit. Do omáčky přidáme nasekané okurky, dochutíme solí, pepřem.
- Porce kapra na talíři přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným vejcem, podáváme z brambory, nebo rýží.
Poznámka
Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek