Rybářský rozcestník

Francouzské rybí krokety

Recept z francouzské kuchyně. Pokrm lze připravit jak ze sladkovodních tak i mořských ryb.

2 náročnost
50 minut
francouzskéfrancouzskéfrancouzské
  • 750-800 g syrového vykostěného rybího masa (sumec, kapr...)
  • 100 g žampionů
  • 100 g šunky
  • 50 g strouhaného sýru
  • 1 ks cibule
  • koření provensálské bylinky
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso umeleme najemno.
    2. Na másle podusíme najemno nakrájené žampiony s cibulí a šunkou, necháme vychladnout.
    3. Dušenou směs a nastrouhaný sýr přidáme k rybímu masu, důkladně promícháme. Ochutíme kořením provensálské bylinky, pepřem, solí, přidáme vejce a podle potřeby strouhanku na zahuštění, vše promícháme.
    4. Ze směsi tvoříme válečky, které obalíme v hladké mouce.
    5. Smažíme na oleji do zlatova.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou. Na přípravu tohoto receptu můžeme použít i ryby mořské, například tresku!

    Poznámka

    Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!