750-800 g syrového vykostěného rybího masa (sumec, kapr...)
100 g žampionů
100 g šunky
50 g strouhaného sýru
1 ks cibule
koření provensálské bylinky
hladká mouka
strouhanka
pepř
olej
sůl
Příprava
- Rybí maso umeleme najemno.
- Na másle podusíme najemno nakrájené žampiony s cibulí a šunkou, necháme vychladnout.
- Dušenou směs a nastrouhaný sýr přidáme k rybímu masu, důkladně promícháme. Ochutíme kořením provensálské bylinky, pepřem, solí, přidáme vejce a podle potřeby strouhanku na zahuštění, vše promícháme.
- Ze směsi tvoříme válečky, které obalíme v hladké mouce.
- Smažíme na oleji do zlatova.
Doporučení
Podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou. Na přípravu tohoto receptu můžeme použít i ryby mořské, například tresku!
Poznámka
Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek