Rybářský rozcestník

Francouzské rybí krokety

Recept z francouzské kuchyně. Pokrm lze připravit jak ze sladkovodních tak i mořských ryb.

2 náročnost
45 minut
francouzskéfrancouzskéfrancouzské

Příprava

  1. Rybí maso umeleme najemno.
  2. Na másle podusíme najemno nakrájené žampiony s cibulí a šunkou, necháme vychladnout.
  3. Dušenou směs a nastrouhaný sýr přidáme k rybímu masu, důkladně promícháme. Ochutíme kořením provensálské bylinky, pepřem, solí, přidáme vejce a podle potřeby strouhanku na zahuštění, vše promícháme.
  4. Ze směsi tvoříme válečky, které obalíme v hladké mouce.
  5. Smažíme na oleji do zlatova.

Doporučení

Podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

Poznámka

Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek

Nejčtenější články

Zimní rybářské vybavení pro komfortní rybolov

Ženete se za kapitálními úlovky, nebo máte ambice chytit nejvýše rýmu, ale zrelaxovat se přitom v klidu přírody? Zimní rybaření má svoje nezaměnitelné kouzlo – čistá voda, ticho a jasný svit slunce odrážející se ve třpytu ledových krystalů. A pokud se důkladně vybavíte a obléknete, nemusíte chytit ani onu příslovečnou rýmu. Poradíme vám, co s sebou i na sebe.

Tinktura z koňského kaštanu

Kaštan koňský nebo také jírovec maďal a jeho plody bývají díky velkému obsahu bezpečných přírodních látek, jako jsou flavonoidy a glykosidy součástí mnoha mastí, které mají příznivé účinky na žilní a lymfatický systém. Zkuste si vyrobit domácí tinkturu ze zralých a čerstvých kaštanů, která pomáhá při otokách, křečových žílách, pocitu těžkých nohou.

Rybářský ples v Rožmitále pod Třemšínem

Český rybářský svaz, místní organizace Rožmitál pod Třemšínem zve na tradiční Rybářský ples. Koná se 12. listopadu od 20 hodin v rožmitálském společenském centru. K tanci a poslechu bude hrát skupina Sekvence. Připravena bude bohatá rybí a zvěřinová tombola.