Rybářský rozcestník

Francouzské rybí krokety

Recept z francouzské kuchyně. Pokrm lze připravit jak ze sladkovodních tak i mořských ryb.

2 náročnost
45 minut
francouzskéfrancouzskéfrancouzské

Příprava

  1. Rybí maso umeleme najemno.
  2. Na másle podusíme najemno nakrájené žampiony s cibulí a šunkou, necháme vychladnout.
  3. Dušenou směs a nastrouhaný sýr přidáme k rybímu masu, důkladně promícháme. Ochutíme kořením provensálské bylinky, pepřem, solí, přidáme vejce a podle potřeby strouhanku na zahuštění, vše promícháme.
  4. Ze směsi tvoříme válečky, které obalíme v hladké mouce.
  5. Smažíme na oleji do zlatova.

Doporučení

Podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

Poznámka

Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek

Nejčtenější články

Atraktory ve spreji – šikovná pomůcka zkušeného rybáře

Atraktory jsou určeny výhradně pro zatraktivnění nástrah a návnad jak pro lov kaprovitých ryb, tak i pro lov dravců. Prodávají se v různých variantách, ale velmi oblíbené, hlavně u zkušených rybářů, jsou ve formě sprejů.

Metlička na míchání zakrmovacích směsí

Metlička na promíchání zakrmovacích směsí v kombinaci s bateriovou vrtačkou nám usnadní důkladné spojení všech vnadících složek. Jde o skvělého pomocníka. Právě správné promíchání zakrmovací směsi nám může pomoci k pěkným úlovkům.

Základy výběru správného stanu pro rybáře

Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím