Rybářský rozcestník

Maréna na houbách

Na rozpáleném oleji opečené půlky síha marény, potřené česnekem utřeným se solí, servírované s podušenými houbami.

2 náročnost
35 minut
  • 600 g síha marény (2 kusy)
  • 100 g oleje
  • 50 g sušených hřibů
  • 8 ks keříčkových rajčátek
  • 4 ks stroužky česneku
  • pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Půlky ryb částečně vykostíme, potřeme česnekem utřeným se solí a v rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme
    2. Sušené houby namočíme do vody, po nabobtnání vyjmeme, nakrájíme a vodu ohřejeme
    3. Horkou vodou podlijeme opečené ryby, přidáme houby a zvolna dusíme
    4. V polovině dušení přidáme na půlky nakrájená rajčátka a vše dodusíme doměkka
    5. Dle chuti pokrm dosolíme a okořeníme pepřem.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?