Rozpis na 4 porce:
4 ks porce štiky po 150 g
2 ks rajčata
2 ks žloutky
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
150 g naložených hub
1 lžíce rajského protlaku
1 dl bílého vína
špetka kypřícího prášku do pečiva
hladká mouka
worchestr
olej
sůl
Příprava
- Rybu osolíme, necháme chvíli odpočinout.
- Žloutky rozšleháme s bílým vínem a moukou, přidáme špetku kypřícího prášku, těstíčko musí být vláčné, necháme 10 minut odležet.
- Porce ryby osušíme, namočíme do těstíčka, postup zopakujeme 2x.
- Obalenou rybu ve vinném těstíčku opečeme dozlatova, odložíme stranou na teplé místo.
- Na oleji podusíme oloupaná rajčata, papriky a přidáme propláchnuté naložené hříbky. Necháme vydusit část vody, přidáme rajský protlak, osolíme, opepříme, můžeme dochutit pár kapkami worchestru.
- Porce ryby na talíři přelijeme směsí, podáváme s vařenými brambory, nebo bramborovou kaší.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek