Rybářský rozcestník

Zapečený losos s brambory

Kolečka uvařených brambor zapečená proložená kousky lososa a kolečky cibule a pórku, přelitá smetanou a posypaná nastrouhaným sýrem.

2 náročnost
50 minut
zapečenýzapečený
  • 150-200 g filet lososa
  • 500 g brambor
  • 50 g strouhaného sýr
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks kousek pórku
  • 1 dl smetany
  • petrželka
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka, necháme vychladnout.
    2. Z filetu z lososa odstraníme, kůži, nakrájíme na kostičky.
    3. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka.
    4. Zapékací misku vymažeme rozpuštěným máslem, na dno dáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, pokapeme smetanou, brambory poklademe kostkami lososa, proužky cibule, kolečky pórku, pokračujeme, až naplníme misku.
    5. Povrch pokapeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 15 minut, při 180 C.
    6. Na závěr posypeme strouhaným sýrem a necháme, sýr roztavit.

    Doporučení

    Podáváme teplé, například se zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    České přívlačové nástrahy BROSLURES si získávají více a více fanoušků!

    O firmě, jejich produktech a plánech do budoucna, jsme se bavili se spolumajitelem a spoluzakladatelem firmy Tomášem Šimandlem.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím