Rybářský rozcestník

Ryba v tomatě

Na tento recept lze použít jak sladkovodní, tak mořské ryby. Základem pokrmu jsou kostí a kůže zbavené kostky opečeného rybího masa. Ze sladkovodních druhů se na tento recept nejlépe osvědčil sumec nebo kapr, který se však musí zbavit kůže a vykostit. Podáváme jako pohoštění k pivu nebo vínu, či jako lehkou večeři spolu s pečivem.

1 náročnost
30 minut
+ 24 hodin odležení v lednici  
Ryba v tomatě
  • 500 g filet ze sumce, kapra ...
  • 250 g rajčatového protlaku
  • 1 ks cibule
  • citronová šťáva
  • chilli
  • pepř
  • cukr
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filé nakrájíme na kostky o hraně 3×3 cm, ty osolíme a opečeme na oleji z obou stran
    2. Opečené kostky rybího masa necháme v sítku okapat a vychladlé narovnáme do misky
    3. Do hrnku přidáme rajský protlak, přidáme 2 lžíce oleje, na proužky nakrájenou cibuli a zahřejeme, nesmí se vařit
    4. Omáčku ochutíme pepřem, solí, chilli a citronem, omáčku ochutíme tak, aby byla ostře sladkokyselá
    5. Horkou omáčku nalijeme na ryby, vychladlé uložíme do lednice, necháme rozležet 24 hodin.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….