Rybářský rozcestník

Ruský rybí salát se sledi a hříbky

Chutný rybí salát z ruské kuchyně. Z povařených, prochladnutých brambor, kyselých rybek, naložených hub, mrkve, celeru, a hrášku umíchaný studený salát, servírovaný posypaný nasekaným mladým koprem a ozdobený lžící zakysané smetany.

1 náročnost
15 minut
+ doba uvaření zeleniny  
ruskýRuskýruský
  • 500 g vařených brambor
  • 150 g sleďů v kyselém nálevu (zavináče bez zeleniny)
  • 150 g hříbků v sladkokyselém nálevu
  • 150 g uvařené mrkve
  • 150 g uvařeného celeru
  • 4-6 lžíc sterilovaného hrášku
  • 5 cl nálevu z ryb
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • dle chuti zakysaná smetana
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vychladnuté, uvařené brambory, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, v míse promícháme.
    2. Kyselé ryby nakrájíme na proužky, naložené hříbky scedíme, v sítku propláchneme od láku, necháme okapat.
    3. Ryby, hříbky a hrášek přidáme do mísy. Zalijeme nálevem z ryb, vše promícháme, ochutíme solí, pepřem necháme rozležet.
    4. Rozleželý salát servírujeme na talířky, posypeme jemně nasekaným mladým koprem, podle chuti můžeme přidat nahoru lžíci zakysané smetany.

    Doporučení

    Salát podáváme  samotný nebo s pečivem, chlebem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.