1 náročnost
15 minut
+ doba uvaření zeleniny
500 g vařených brambor
150 g sleďů v kyselém nálevu (zavináče bez zeleniny)
150 g hříbků v sladkokyselém nálevu
150 g uvařené mrkve
150 g uvařeného celeru
4-6 lžíc sterilovaného hrášku
5 cl nálevu z ryb
1 lžíce nasekaného kopru
dle chuti zakysaná smetana
pepř
sůl
Příprava
- Vychladnuté, uvařené brambory, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, v míse promícháme.
- Kyselé ryby nakrájíme na proužky, naložené hříbky scedíme, v sítku propláchneme od láku, necháme okapat.
- Ryby, hříbky a hrášek přidáme do mísy. Zalijeme nálevem z ryb, vše promícháme, ochutíme solí, pepřem necháme rozležet.
- Rozleželý salát servírujeme na talířky, posypeme jemně nasekaným mladým koprem, podle chuti můžeme přidat nahoru lžíci zakysané smetany.
Doporučení
Salát podáváme samotný nebo s pečivem, chlebem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek