Rybářský rozcestník

Carpaccio z lososa

Italské carpaccio, tentokrát z lososa. Jde tenké plátky syrového lososa pokapané citronovou šťávou, osolené, opepřené, případně ještě potřené olejem smíchaným s nasekaným koprem.

1 náročnost
10 minut
Carpaccio z lososa
  • 350 g čerstvého lososa
  • 1 ks hlávkového salátu
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks žluté papriky
  • 1/2 ks svazku kopru
  • 4 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Salát očistíme, omyjeme, osušíme a natrháme na kousky
    2. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky
    3. Lososa omyjeme, osušíme ubrouskem, nakrájíme na velice tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou
    4. Pak lososa obložíme hlávkovým salátem a nakrájenými paprikami
    5. Posekaný kopr smícháme s olejem, osolíme, opepříme a rozetřeme na připravené plátky lososa.

    Doporučení

    Kdo nemá rád kopr, může ho vynechat!

    Nejčtenější články

    O pohár předsedy SÚS 2022

    Tradiční rybářské závod „O pohár předsedy SÚS“, se koná na vodní ploše Písková Lhota 14. 5. pro dospělé a 15. 5. 2022 pro děti a mládež. Rezervaci lze provést do 6. 5. Neváhejte se přihlásit! Volná místa budou k dispozici i v den závodu, takže můžete přijet…

    Propozice na Jarní a Dětské závody ČRS MO Kladruby 28.5. a 29.5. 2022

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní a Dětské rybářské závody konané ve dnech 28. a 29. května 2022 na nádrži Záhorská. V příloze Vám zasíláme propozice obou závodů a jsme v očekávání Vašich rezervací lovných míst. Těšíme se na Vaši hojnou účast! Výbor ČRS MO Kladno…

    MO ČRS Rokycany pořádá místní kolo Zlaté udice 2022

    Místní organizace Českého rybářského svazu Rokycany pořádá v sobotu 30. dubna 2022 MÍSTNÍ KOLO rybářské soutěže pro mládež – ZLATÁ UDICE 2022….

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím