Rybářský rozcestník

Rybí salát s fazolemi a pikantní omáčkou

Výborný salát z matjesů – s fazolemi, jablkem, cibulí a okurkou a také s pikantní omáčkou servírovanou na ledovém salátu.

1 náročnost
30 minut
Rybí salát s fazolemi a pikantní omáčkou
  • 200 g matjesových filetů v oleji
  • 200 g vařených hnědých fazolí
  • 2 lžíce oleje z matjesů
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks většího jablka
  • citronová šťáva
  • ledový salát
  • pepř
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 5 lžic kyselé smetany
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce francouzské hořčice
  • pepř
  • Příprava

    1. Uvařené fazole propláchneme, necháme okapat a smícháme, na proužky nakrájenými matjesy, cibulí, okurkou a kousky jablek
    2. Promícháme, zakápneme olejem z matjesů, dochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme
    3. Z uvedených surovin rozmícháme v misce omáčku, osolíme a opepříme
    4. Na talířky rozložíme oprané listy ledového salátu, rozložíme salát a omáčku dáme stranou na list salátu
    5. Podáváme vychlazené s pečivem a chlazeným pivem.

    Doporučení

    Matjesy si můžete vyrobit i ze sladkovodních ryb! Podrbný postup nejdete zde: Matjesy ze sladkovodních ryb – postup ve fotografii

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!