Rybářský rozcestník

Slanečkové (matjesové) závitky v oleji

Závitky z půlek loupaných a vykostěných slanečků nebo matjesů), plněné špalíčkem okurky.

1 náročnost
40 minut
+ doba odležení  
  • Rozpis na 10 porcí:
  • 650 g slanečků (matjesů)
  • 200 g sterilované okurky bez nálevu
  • 220 g cibule
  • párátka
  • olej
  • Příprava

    1. Slanečky vykucháme, zbavíme hlav, oloupeme, vykostíme, rozpůlíme a dobře omyjeme v tekoucí studené vodě
    2. Takto upravené půlky slanečků rozložíme, zavineme do nich vždy špalíček okurky, upevníme párátkem a srovnáme do vhodné nádoby těsně k sobě
    3. Závitky zasypeme cibulí nakrájenou na tenká kolečka, přelijeme je olejem
    4. Necháme v chladu minimálně 12 hodin odležet.

    Poznámka

    Recept na matjesové řezy naložené v oleji najdet zde: Matjesy z cejna

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím