Rybářský rozcestník

Slanečkové (matjesové) závitky v oleji

Závitky z půlek loupaných a vykostěných slanečků nebo matjesů), plněné špalíčkem okurky.

1 náročnost
40 minut
+ doba odležení  
  • Rozpis na 10 porcí:
  • 650 g slanečků (matjesů)
  • 200 g sterilované okurky bez nálevu
  • 220 g cibule
  • párátka
  • olej
  • Příprava

    1. Slanečky vykucháme, zbavíme hlav, oloupeme, vykostíme, rozpůlíme a dobře omyjeme v tekoucí studené vodě
    2. Takto upravené půlky slanečků rozložíme, zavineme do nich vždy špalíček okurky, upevníme párátkem a srovnáme do vhodné nádoby těsně k sobě
    3. Závitky zasypeme cibulí nakrájenou na tenká kolečka, přelijeme je olejem
    4. Necháme v chladu minimálně 12 hodin odležet.

    Poznámka

    Recept na matjesové řezy naložené v oleji najdet zde: Matjesy z cejna

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím