Rybářský rozcestník

Losos po vídeňsku

2 náročnost
35 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 ks porce lososa
  • 2 ks troužky česneku
  • 1 ks feferonky
  • 400 g rajčat
  • 200 g cibule
  • 2 dl bílého vína
  • 3 lžíce oleje
  • citronová šťáva
  • mletá paprika
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce lososa pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet
    2. Mezitím podusíme na oleji drobně nakrájenou cibuli, rozložíme ji do ohnivzdorné mísy, posypeme jemně nakrájeným česnekem, poklademe porcemi lososa a posypeme je mletou paprikou a rozkrájenou feferonkou
    3. Porce lososa podlijeme vínem a pečeme ve středně vyhřáté troubě
    4. Při pečení rybu jednou obrátíme
    5. Jednotlivé porce podáváme obložené dílky rajčat.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory s jemným zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím