200 g matjesů v oleji
150 g žampionů
150 g sterilované červené papriky
2-3 lžíce láku z paprik
1 svazek jarní cibulky
citronová šťáva
pepř
sůl
Příprava
- Olej z matjesů slijeme, odložíme stranou, matjesy nakrájíme na proužky.
- Žampiony nakrájíme na plátky, vhodíme do vroucí vody, kterou ochutíme lžící citronové šťávy, špetkou soli, povaříme do měkka (přidáním citronové šťávy zůstanou žampiony bílé), scedíme, necháme okapat.
- Nakrájené matjesy promícháme se žampiony, proužky sterilované červené papriky, nakrájenou jarní cibulkou. Ochutíme olejem z matjesů, lákem z paprik, pepřem, promícháme a necháme vychladit.
- Podáváme s pečivem a chlazeným pivem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek