Rybářský rozcestník

Grilovaný tuňák s grilovanou zeleninou

Marinované plátky tuňáka grilované na venkovním roštu grilu spolu s cibulovými špízy a rajčátky.

2 náročnost
20 minut
+ doba marinování  
Grilovaný tuňák s grilovanou zeleninou
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks plátky tuňáka (filety, podkovy ...)
  • Na marinádu:
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžička hořčice se semínky
  • 1 lžička moučkového cukru
  • Na zeleninu:
  • 4 ks špízy z plátků cibule
  • 8 ks malých rajčátek
  • další zelenina dle vlastního výběru (papriky, cukety ...)
  • Příprava

    1. Ve vhodné misce promícháme worcesterskou a sójovou omáčku, hořčici, cukr a také olej
    2. Plátky (filety, podkovy …) tuňáka naložíme do marinády
    3. Zakryté maso v marinádě dáme do lednice a marinujeme 1-2 hodiny
    4. Oloupanou cibuli rozdělíme na plátky, ty napícháme na špejle či grilovací jehly, rajčátka opláchneme a necháme důkladně okapat
    5. Plátky tuňáka i zeleninu grilujeme na dobře rozpáleném venkovním grilu, nejlépe jen na uhlících, po obou stranách 10-15 minut (jednou obrátíme), v průběhu grilování potíráme tuňáka i zeleninu zbytky marinády
    6. Jednotlivé porce masa ihned servírujeme obložené cibulovými špízy a rajčátky spolu s pečivem nebo jinou vhodnou přílohou.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím