Marinované plátky tuňáka grilované na venkovním roštu grilu spolu s cibulovými špízy a rajčátky.
1. Ve vhodné misce promícháme worcesterskou a sójovou omáčku, hořčici, cukr a také olej
2. Plátky (filety, podkovy …) tuňáka naložíme do marinády
3. Zakryté maso v marinádě dáme do lednice a marinujeme 1-2 hodiny
4. Oloupanou cibuli rozdělíme na plátky, ty napícháme na špejle či grilovací jehly, rajčátka opláchneme a necháme důkladně okapat
5. Plátky tuňáka i zeleninu grilujeme na dobře rozpáleném venkovním grilu, nejlépe jen na uhlících, po obou stranách 10-15 minut (jednou obrátíme), v průběhu grilování potíráme tuňáka i zeleninu zbytky marinády
6. Jednotlivé porce masa ihned servírujeme obložené cibulovými špízy a rajčátky spolu s pečivem nebo jinou vhodnou přílohou.