Rybářský rozcestník

Topinky se šprotem

Jedna z možností přípravy šprotů nebo uzenáčů.

2 náročnost
35 minut
  • 200 g šprotů nebo uzenáče
  • 30 g suché housky
  • 30 g másla
  • 10 ks krajíčků dlouhé housky
  • 3 lžíce husté smetany
  • mléko na namočení
  • mletý pepř
  • sůl
  • Na ozdobu:
  • petrželová nať
  • kolečka rajčat
  • strouhaný sýr
  • Příprava

    1. Nejprve odřežeme hlavičky s ocásky a stáhneme kůži
    2. Maso prolisujeme sítem zároveň s houskou namočenou v mléce a pak vymačkanou
    3. Hmotu osolíme a opepříme, zředíme smetanou tak, aby se dala lehce mazat
    4. Krajíčky housky namažeme po obou stranách máslem a zprudka je orestujeme na pánvičce
    5. Topinky namažeme po jedné straně hmotou ze šprotů, položíme je na plech a hodně je zahřejeme v horké troubě
    6. Těsně po vyjmutí z trouby zdobíme topinky strouhaným sýrem, kolečky rajčat a sekanou petrželovou natí.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím