Starý recept třeboňských rybářů z počátku 20. století. Jedná se o polévku připravenou z odřezků z kapra, máčeného hrachu, zeleniny a koření, servírovanou s rohlíkovými krutonky opečenými na sucho na pánvi.
2 náročnost
80 minut
+ doba máčení hrachu
Třeboňská rybí polévka s hrachem
odřezky z kapra (hlava, ploutve, část ocasu)
250 g vařeného hrachu
2 ks stroužky česneku
2 ks housky
1 ks kousek celeru
1 ks mrkve
1,5 l vody + voda na uvaření hrachu
nové koření
bobkový list
mletý pepř
celý pepř
petrželka
máslo
sůl
Příprava
Den předem namočený hrách uvaříme do měkka
Hlavu, odřezky, ocas zalijeme 1,5 l vody, přidáme kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, celý pepř, sůl, vaříme 45 minut
Vývar scedíme, maso zbavíme kostiček, vrátíme do vývaru, rovněž nakrájenou zeleninu
Hrách scedíme, propasírujeme pře síto, nebo rozemeleme v robotu, přidáme do rybího vývaru, který tak zahustíme
Boilies si můžeme v domácích podmínkách vyrobit již z hotových směsí, nebo si směs na koule můžeme sami připravit. Jedna z možností je pak na boilies směs použít hotovou krmítkovou směs. Hodně vám to ulehčí práci a krmítkové směsi mají tu výhodu, že mají již od výrobce namíchaný ideální poměr všech složek, co ryby milují.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….