Rybářský rozcestník

Francouzský rybí vývar s knedlíčky

Jednoduchá rybí polévka z francouzské kuchyně, která zahřeje a také skvěle chutná!

2 náročnost
70 minut
Francouzský rybí vývar s knedlíčky
Francouzský
  • 250 g kapřího masa
  • 2 ks kapří hlavy a odřezky
  • 2 ks stroužky česneku
  • 10 ks zrnek celého pepře
  • 1 ks petržel
  • 1 ks pórek
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vejce
  • 1 snítka petrželky
  • 1 snítka libečku
  • 2-2,5 l vody
  • nasekaná petrželka
  • citronová šťáva
  • muškátový květ
  • olivový olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí hlavy, odřezky a rybí maso zalijeme vodou, přidáme celou mrkev, petržel, nakrájený pórek, snítky libečku, petrželky, a celý pepř, osolíme a vaříme na mírném plameni 1 hodinu
    2. Vývar scedíme přes plátýnko, rybí maso dáme stranou, necháme vychladnout
    3. Z masa odstraníme kosti, vidličkou rozmělníme, přidáme vejce strouhanku, ochutíme muškátovým květem, pepřem, solí, směs promícháme a z husté kaše uděláme kuličky, které vhazujeme do vroucího čirého vývaru, knedlíčky jsou uvařené po 5 minutách
    4. Horký vývar ochutíme lžící olivového oleje, lžící citronové šťávy a utřeným česnekem
    5. Horkou polévku na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

    Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

    Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

    Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

    Jak správně udělat rybu na grilu

    Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím