Rybářský rozcestník

Francouzský rybí vývar s knedlíčky

Jednoduchá rybí polévka z francouzské kuchyně, která zahřeje a také skvěle chutná!

2 náročnost
70 minut
Francouzský rybí vývar s knedlíčky
Francouzský
  • 250 g kapřího masa
  • 2 ks kapří hlavy a odřezky
  • 2 ks stroužky česneku
  • 10 ks zrnek celého pepře
  • 1 ks petržel
  • 1 ks pórek
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vejce
  • 1 snítka petrželky
  • 1 snítka libečku
  • 2-2,5 l vody
  • nasekaná petrželka
  • citronová šťáva
  • muškátový květ
  • olivový olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí hlavy, odřezky a rybí maso zalijeme vodou, přidáme celou mrkev, petržel, nakrájený pórek, snítky libečku, petrželky, a celý pepř, osolíme a vaříme na mírném plameni 1 hodinu
    2. Vývar scedíme přes plátýnko, rybí maso dáme stranou, necháme vychladnout
    3. Z masa odstraníme kosti, vidličkou rozmělníme, přidáme vejce strouhanku, ochutíme muškátovým květem, pepřem, solí, směs promícháme a z husté kaše uděláme kuličky, které vhazujeme do vroucího čirého vývaru, knedlíčky jsou uvařené po 5 minutách
    4. Horký vývar ochutíme lžící olivového oleje, lžící citronové šťávy a utřeným česnekem
    5. Horkou polévku na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Změny v rybářském řádu pro rok 2019

    Jako každý rok i letos tu máme výpis těch nejdůležitějších změn v rybářském řádu platných od 1.1.2019. Musím však upozornit, že ne ve všech krajích byly schváleny všechny změny doporučené Radou ČRS! Rada ČRS totiž nemá kompetenci direktivně vstupovat do výlučné pravomoci uživatele revíru a tak záleží na nich, zda schválí doporučení rady v plném znění, nebo ne.

    Největší rybí obři – rybářské trofejní kusy

    Dnes je mezi námi sportovními rybáři modní trend honit se za velkými trofejními kusy. Nevím, zda tuto mánii odstartoval svými dokumenty Jakub Wágner, tedy u nás v Česku, nebo zda se rybáři již v minulosti i u nás předháněli v tom, kdo chytí tu největší rybu. Já osobně si raději dobře zachytám a po extra velkých rybách zase tak neprahnu, ale poctivě řečeno, kdo by nechtěl na prutu opravdu trofejní kus? Ale začněme odjinud. Víte vůbec, jaká je ta největší ryba, co brázdí vody na naší planetě?

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím