Jednoduchý, ale přitom chutný bramborový salát vhodný jako příloha také k pečeným, smaženým, grilovaným, ale i jinak upraveným rybám.
2 náročnost
50 minut
+ doba odležení
Jednoduchý přílohový bramborový salát
Rozpis na 4 porce:
1 kg brambor
2 lžíce nasekané petrželové natě
2 ks cibule
voda
pepř
ocet
olej
sůl
Příprava
Brambory ve slupce uvaříme v mírně oslené vodě na skus, nesmí se rozpadat!, vodu slijeme a necháme je okapat
Brambory oloupáme, nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme je a zalijeme olejem smíchaným s octem
Nakonec do brambor přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, nasekanou petrželovou nať, vše promícháme, okořeníme pepřem, případně ještě mírně dosolíme a necháme v lednici chvíli odležet.
Doporučení
Salát lze ještě doplnit o kousky sýra, případně o další suroviny.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!