Rybářský rozcestník

Lososová pomazánka

Na jemno vyšlehaná hmota z másla, lososa, cibule a papriky.

1 náročnost
15 minut
Lososová pomazánka
  • Na 500 g:
  • 243 g lososa konzervovaného ve vlastní šťávě
  • 220 g másla
  • 40 g kapie sterilované bez nálevu
  • 40 g cibule
  • 4 g soli
  • 1 g paštikového koření
  • Příprava

    1. Konzervovaného lososa, kapie a oloupanou cibuli na jemno semeleme
    2. Do vyšlehaného másla za stálého šlehání postupně vmícháme umletou směs, kterou podle chuti osolíme a okořeníme paštikovým kořením podušeným na troše másla.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím