Rybářský rozcestník

Rybí rasolník

Recept z ruské kuchyně na hutnou rybí polévku, rasolník, má mnoho obměn. Někdy se přidává i zakysaná smetana. Jinak rasolník se vaří i z hovězího masa nebo ledvinek.

2 náročnost
80 minut
Rybí rasolník - detail
Rybí
  • 500 g masa z kapra
  • 1 ks kapří hlavy + odřezky
  • 150 g uvařených krup
  • 150 g brambor
  • 2 l vody
  • 2 dl láku z okurek
  • 10 ks kuliček celého pepře
  • 2 ks kyselé okurky
  • 1 ks mrkev
  • bobkový list
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso, hlavu, odřezky, mrkev a celer vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, celý pepř, bobkový list, vaříme 30 minut
    2. Vývar slijeme přes plátýnko, rybí maso, zeleninu odložíme stranou
    3. Zvlášť v hrnci uvaříme kroupy, důkladně propláchneme
    4. Do čirého vývaru nakrájíme na kostičky brambory, vaříme, až změknou
    5. Z rybího masa odstraníme kosti, pokrájíme na malé kousky, zeleninu nakrájíme na kostičky
    6. Když jsou brambory vařené, přidáme kroupy, zeleninu, rybí maso
    7. Nakonec do polévky nakrájíme kyselé okurky a nalijeme lák z okurek, polévku dochutíme solí, pepřem a horké podáváme.

    Poznámka

    Lák z okurek dodá polévce pikantní chuť.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….