Rybářský rozcestník

Lín na grilu

Lín má chutné a jemné maso bez svalových kůstek. S úspěchem jde grilovat a přitom nám zůstane i kůže v celku a nepřichytí se, když rybu podložíme na grilovací podložce kolečky citronu, nebo cibule.

2 náročnost
30 minut
línlínlín
  • 4 ks vykuchaní líni o hmotnosti 250 - 300 g
  • 100 g anglické slaniny
  • směs koření na ryby
  • olivový olej
  • cibule
  • citron
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané a slizu zbavené ryby na 4-5 místech z obou stran příčně nařízneme a do zářezů vložíme proužky slaniny. Břišní dutinu vymažeme olejem a posypeme směsí koření na ryby.
    2. Zbytek koření promícháme s olejem.
    3. Rozpálenou grilovací podložku poklademe plátky cibule nebo citronu, naskládáme ryby, potřeme olejem s kořením, grilujeme z každé strany 10 minut, ryby v průběhu grilování občas otočíme.
    4. Grilované líny obložíme grilovanou zeleninou, podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.