Rybářský rozcestník

Lín na grilu

Lín má chutné a jemné maso bez svalových kůstek. S úspěchem jde grilovat a přitom nám zůstane i kůže v celku a nepřichytí se, když rybu podložíme na grilovací podložce kolečky citronu, nebo cibule.

2 náročnost
30 minut
línlínlín
  • 4 ks vykuchaní líni o hmotnosti 250 - 300 g
  • 100 g anglické slaniny
  • směs koření na ryby
  • olivový olej
  • cibule
  • citron
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané a slizu zbavené ryby na 4-5 místech z obou stran příčně nařízneme a do zářezů vložíme proužky slaniny. Břišní dutinu vymažeme olejem a posypeme směsí koření na ryby.
    2. Zbytek koření promícháme s olejem.
    3. Rozpálenou grilovací podložku poklademe plátky cibule nebo citronu, naskládáme ryby, potřeme olejem s kořením, grilujeme z každé strany 10 minut, ryby v průběhu grilování občas otočíme.
    4. Grilované líny obložíme grilovanou zeleninou, podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak nastražit na velké ryby? Zkuste použít vlasový dvojpřívěs pod háčkem

    Vlasová metoda používaná při chytání ryb je dnes již notoricky známá většině zkušených rybářů. Ovšem my tu máme ještě vyladěnější verzi. Místo jednoho vlasového přívěsu pod háčkem můžeme totiž navázat hned dva přívěsy.

    Jak se náš „lážo plážo fishing“ proměnil v hororový zážitek

    Aby jste věděli, lážo plážo fishing, tak říkáme pohodovému chytání ryb, v klidu, bez nervů, pěkně v zázemí našeho provizorního kempu u vody. Klídek, pohoda, žádný stres, jen klidné bivakování u vody s pruty, studenými nápoji, dobrým jídlem s cílem si klasickou rybařinu opravdu hodně užít. Ovšem ne vždy to vyjde podle představ. O tom, jak se náš lážo plážo fishing proměnil v hororový zážitek, tak o tom je tento pravdivý příběh z letošní zahájené dravců.

    Kolový nápoj nebo energy drink lze využít jako rybářský dip

    Když jsem poprvé narazil na nápad, máčet nástrahy v nějakém kolovém nápoji, popřípadě v energy drinku, moc jsem nevěřil, že to má smysl. Ovšem opak je pravdou! Tyto přeslazené nápoje totiž dokáží rychle nastartovat boilies koule případně i pelety a jsou tak agresivní, že za krátkou dobu dokáží narušit povrch nástrah.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím