Rybářský rozcestník

Pečený candát na bylinkách s holandskou omáčkou

Půlky candáta ochucené kořenící bylinkovou směsí, pokapané olejem, odleželé, pak upečené v troubě spolu s čerstvými bylinkami. Jednotlivé porce candáta servírované přelité teplou holandskou omáčkou.

2 náročnost
50 minut
+ doba naložení  
candat-na-bylinkach-holandska3candat-na-bylinkach-holandska2candat-na-bylinkach-holandska7candat-na-bylinkach-holandska6candat-na-bylinkach-holandska8
  • 1 ks vykuchaného candáta zbaveného šupin, hlavy a ocasu, přepůleného
  • 100 g plátků anglické slaniny
  • bylinková kořenící směs
  • čerstvé bylinky
  • rostlinný olej
  • pepř
  • sůl
  • Na holandskou omáčku:
  • 3 ks vaječné žloutky
  • 150 g másla
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 4 cl bílého vína (lze nahradit vodou nebo vývarem)
  • pepř
  • sůl
  • Ostatní:
  • papír na pečení, vodní lázeň
  • Příprava

    1. Vykuchaného candáta zbaveného šupin, hlavy a ocasu, přepůlíme ho, důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou, necháme důkladně okapat, pak obě půlky vložíme do pekáčku vyloženého papírem na pečení
    2. Do obou půlek ryb uděláme několik mělkých řezů na straně kde je kůže, osolíme, opepříme, posypeme sušenými bylinkami, lehce zakápneme olejem a rukou koření a sůl, větřeme do ryby, poklademe plátky slaniny a lístky snítky čerstvých bylinek, necháme chvíli odležte v pokojové teplotě zaklopené druhou částí pekáčku
    3. Zaklopené pečeme v trouby vyhřáté na 200 °C tak 20 minut, odklopené, při zapnutém grilu, dalších 10 minut
    4. Jednotlivé porce candáta servírujeme s holandskou omáčkou.

    Na holandskou omáčku:

    1. Do misky dáme žloutky, vlažné víno, citrónovou šťávu, sůl a pepř
    2. Nádobu s ingrediencemi umístíme do většího hrnce s horkou vodou a šleháme na mírném ohni do zhoustnutí (vodní lázeň nesmí vařit!)
    3. Misku sundáme z vodní lázně a do omáčky po malých kouscích vešleháme změklé máslo
    4. Omáčku ihned servírujeme.

    Doporučení

    Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory, čerstvé pečivo ….

    Poznámka

    Recept připravený ve spolupráci s webem: www.receptyonline.cz

    Nejčtenější články

    Dipovací kleště, jejich použití

    Moderní doba přináší na rybářský trh stále více různých nových produktů. Také v kategorii „rybářská bižuterie“ se stále objevují nové a nové pomůcky pro nás rybáře. Například dipovací kleště. Víte jak vypadají a k čemu slouží?

    Novomlýnská nádrž vydala dosud největšího kapra v historii Evropského šampionátu v lovu kaprů!

    Na Novomlýnské nádrži se pořádá již pátý ročník Evropského šampionátu v lovu kaprů „Stairs2Hell“. Jejím pořadatelem je společnost European Carp Fishing Association, která se organizací závodů zabývá již řadu let, ve spolupráci s Moravským rybářským svazem a Povodím Moravy. V čele této společnosti stojí manažerka projektu Tereza Asterová, na závodech dále spolupracují ambasador projektu, známý rybář Jakub Vágner a zkušení organizátoři, rybáři a ředitelé závodů, Petr Šurek a Vít Černý. Tento závod má tradici již od roku 2017 a letos se ho účastní 100 tříčlenných týmů z celé Evropy. Vítěz získá 500 000 Kč a věcné ceny v hodnotě přes 200 000 Kč. Jednou z hlavních myšlenek závodu je podpora mladých rybářů při jejich cestě k úžasnému koníčku, proto pořadatel poskytuje dar rybářského vybavení v hodnotě 200 000 Kč na chod dětských rybářských kroužků v rámci Moravského rybářského svazu. Tímto je tento závod naprosto unikátní v rámci celosvětového měřítka.

    FOR FISHING 2021

    12. rybářský veletrh se letos koná v podzimních dnech a to od 21.10 do 24.10. 2021. Jde o největší rybářský veletrh v ČR. Co tam najdete v heslech: Prezentace nových trendů, představení novinek pro rok 2021, prezentace jednotlivých rybolovných technik, vytvoření rybářského prostředí pro všechny, co propadli krásám rybolovu, vytvoření obchodního prostředí pro vystavovatele v ekonomicky nejsilnějším regionu ČR, doprovodný program, přednášky, soutěže, propagace péče o životní prostředí a čistotu vod…

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím