Rybářský rozcestník

Candát po selsku II.

Porce candáta podušené společně s cibulí, paprikou a slaninou doměkka.

2 náročnost
60 minut
  • 800 g candáta
  • 100 g slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 2 ks barevných paprik
  • 2 ks cibule
  • 1 ks jarní cibulky
  • šťáva z 1 citronu
  • mletá sladká paprika
  • petrželka na ozdobu
  • mletý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného candáta nakrájíme na jednotlivé porce, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou
    2. Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupané cibule, očištěné papriky i očištěnou jarní cibulku nakrájíme na menší kousky, pak vše společně zvolna orestujeme ve větší pánvi na rozehřátém oleji
    3. Přisypeme mletou papriku, krátce ji osmahneme, zalijeme trochou vody, provaříme, přidáme porce ryby a přiklopené pokličkou dusíme doměkka
    4. Dušenou rybu se zeleninou rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Devadesát tun ryb z Buňkova na Pardubicku musí zlikvidovat kvůli viru

    Ryby v rybníce Buňkov v Břehách na Pardubicku jsou nakažené herpes virem. Není přenosný na člověka, ale mohl by se rozšířit do dalších chovů. Veterináři proto nařídili usmrcení ryb z celé chovné plochy. Výlov začne ve středu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím