Rybářský rozcestník

Candát po selsku II.

Porce candáta podušené společně s cibulí, paprikou a slaninou doměkka.

2 náročnost
60 minut
  • 800 g candáta
  • 100 g slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 2 ks barevných paprik
  • 2 ks cibule
  • 1 ks jarní cibulky
  • šťáva z 1 citronu
  • mletá sladká paprika
  • petrželka na ozdobu
  • mletý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného candáta nakrájíme na jednotlivé porce, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou
    2. Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupané cibule, očištěné papriky i očištěnou jarní cibulku nakrájíme na menší kousky, pak vše společně zvolna orestujeme ve větší pánvi na rozehřátém oleji
    3. Přisypeme mletou papriku, krátce ji osmahneme, zalijeme trochou vody, provaříme, přidáme porce ryby a přiklopené pokličkou dusíme doměkka
    4. Dušenou rybu se zeleninou rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Ryby v českých řekách jsou na kokainu, nejvíce sjetí jsou úhoři

    Vědci zjistili, že v řekách u velkých měst je poměrně velká koncentrace kokainu. Ten ohrožuje populaci některých ryb. Kokain a další drogy ve vodě představuje velký problém například pro úhoře říčního.

    Kolíčky na boilies z drátu

    Mikro kolíčky na boilies, které se používají tak, že je zavrtáme do boilie, se dají samozřejmě koupit, ale jejich ceny v rybářských obchodech jsou dost vysoké. Lze si je ale rychle a jednoduše vyrobit doma z tenkého drátu.

    Při chytání v režimu „nonstop“ nezapomínejte na osvětlení!

    Je třeba si přečíst podmínky lovu v rybářském řádu při režimu, kdy smíme na některých revírech lovit i po 24:00. Jedna z podmínek je ta, že rybář lovící od půlnoci do čtyř musí mít osvětlené místo lovu bílým světlem.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím